Protestocu sağlıkçıların Bursa'dan geçişi gergin oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de komisyona getirilen 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için İstanbul'dan hareket eden sağlıkçıların Bursa'dan Ankara'ya geçişi gergin oldu.

KESK ve DİSK tarafından 29 Kasım 2008'de Ankara'da düzenlenecek olan 'İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı emek, barış ve demokrasi mitingi'ne katılmak için yürüyen sağlıkçılar, Bursa'dan geçti. TBMM'de komisyona getirilen 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için yürüyüşe geçen sağlıkçılar, Bursa'da da kısa bir yürüyüş yapıp, basın açıklamasının ardından Ankara'ya hareket etti.

SES ve DİSK gibi bazı kuruluşlar tarafından düzenlenen ve 26 Kasım'da İstanbul'dan başlayan 'Sağlıkçı yürüyüşü' Bursa'dan geçerek Ankara'ya yol aldı. Bir otobüsle İstanbul'dan gelen sağlıkçılar, Tophane parkı önünde karşılandı. Buradan açılan pankart ve sloganlar eşliğinde Devlet Hastanesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Devlet Hastanesi önüne gelen grup tarafından yapılan basın açıklamasında TBMM'de komisyona getirilen 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesi halinde hastanelerin sözde özerk, özde özelleştirilmiş hizmet satış işletmeleri olacağı belirtildi. Grup, sloganlar attıktan sonra otobüslerine binerek Ankara'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber