Büyükbaş da internete girdi kurbanda vade 36 ay oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Kasım 2008 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Market zincirleri, eve teslim ve yardım kurumlarına bağışlanacak kurbanlıklar için kampanyalarına başladı. İsteyen kurbanını 36 ay taksitle isteyen de internetten bir tıkla büyükbaş hayvan için hisse alabilecek!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte market zincirleri internet üzerinden kurban satışına başladı. Bu yıl ilk kez büyükbaş hayvanların da internetten siparişi verilirken, artık isteyen bir tıkla oturduğu yerden danaya ortak olabilecek. Etçii restoran zincirinin sahibi ve aynı zamanda İstanbul'daki en büyük et ürecilerinden biri olan Emin Et bu yıl internetten büyükbaş kurbanlık satışına başladı. Emin Et'in sahibi Emin Arslan, ?İslam dininde bir büyükbaş hayvan üzerinde 7 kişi hisse sahibi olabiliyor. Bizde internette müşterilere hisseli satış imkanı sunduk? diye konuştu. Kurbanlık fiyatlarında da geçen yıla göre yüzde 10-15 arasında artış olduğunu dile getiren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Küçük baş hisse, 1 adet koç 19kg. ile 22kg. arası 350 YTL olarak belirledik. Büyükbaşı ise üç kategoriye ayırdık. 19-22 kg olan küçük hisse 350 YTL, 32-36 kg arası orta hisse 550 YTL, 45-50 kg arası olan büyük hisseyi ile 750 YTL olarak belirledik.?

ŞİMDİ AL, 3 BAYRAM SONRA ÖDE!

Carrefoursa'da 24 Kasım-9 Aralık arasında geçerli olan kampanyada, Axess ve Finansbank kartı olanlara peşin fiyatına 8 taksit, Maksimum, World ve Bonus kartı olanlara da peşin fiyatına 6 taksit uygulanacak. 12 taksite kadar sıfır faizin uygulandığı Carrefoursa'da aynı zamanda 36 aya kadar da taksit imkanı sunuluyor. Yani bu bayramda alınan kurbanın fiyatı neredeyse 3 bayram sonra ödenmiş olacak. Migros'un sanal alışveriş sitesi Kangurum.com'da da ister mağazadan isterse adrese teslim e-kurban uygulaması yapılıyor. Kızılay, Darüşşafaka, TEGV ve İZEV'e bağışların da yapıldığı sitede kurbanlık fiyatı 400 YTL olarak belirlendi. Tansaş'ta da kurbanlık fiyatı 400 YTL olarak açıklandı.

Kamera kaydıyla kesim!

REAL Hipermarketler Zinciri ise 28 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında verilecek siparişleri, veteriner hekim, noter huzurunda, Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı ve kamera kaydı ile kesecek! Kurbanlıklar bayramın birinci günü namaz kılındıktan sonra kesildikten sonra, dinlendirilip, parçalama ve paketleme işlemleri yapıldıktan sonra ikinci gün kolide teslim edilecek. Real'de kolili kurban fiyatları ise Kıvırcık 399 YTL, Karaman 395 YTL ve keçi 379 YTL olarak belirlendi. Kıvırcık satışları Real'in Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmit mağazalarında, keçi satışları ise Antalya ve Konya mağazalarında yapılıyor. Taksit avantajının da sunulduğu Real'de 50-299 YTL arası 8 taksit, 300 YTL ve üzerine World, Bonus, Maximum, Axess, Advantage kartlarıyla yapılan ödemelerde 12 taksit uygulanıyor.

Karaman kuzusu 399 YTL

ŞALVARLI Et Genel Koordinatörü Güven Şengelirler ise internetten sipariş vermek isteyenlerin en yakın şubeye yönlendirildiğini, bayramın 1'inci günü akşamına kadar kesimlerin yapılmış ve özel kolilere konulmuş halde, şubeden teslim alınabileceğini söyledi. Şengelirler, ?18-22 kg Karaman kuzusu 399 YTL, 20-23 kg kıvırcık kuzu ise 450 YTL olarak belirlendi. 20-22 kg olan küçük dana 399 YTL, 28-32 kg olan büyük dana ise 490 YTL arasında. Fiyatlarımız çok uygun olduğu için taksitlendirme yapmadık? diye konuştu.

Aylin LÖLE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber