Etik Kurul'dan Akman araştırması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şükrü KÜÇÜKŞAHİN ANKARA

Başbakanlık Etik Kurulu da, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında mal varlığı ve şirketlerde ortak olma gerekçesiyle araştırma, inceleme başlattı.

Akman'ın mal varlığı dosyasının TBMM'den istendiğini açıklayan kurul başkanı Prof. Eryılmaz, önümüzdeki günlerde önemli açıklamalar yapılabileceğini söyledi.

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı ile Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) ardından, Başbakanlık Etik Kurulu da RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında malvarlığı ve şirketlerde ortak olma gerekçesiyle araştırma, inceleme başlattı. Başbakanlık Etik Kurulu, TBMM Başkanlığı'na bir yazı yazarak, Akman'ın malvarlığı ile ilgili dosyanın kendisine gönderilmesini istedi. Konuyla ilgili olarak Başbakanlık Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Hürriyet'e şunları dedi:

Harekete geçtik

"Kanunumuza göre, genel müdür eşiti ve üstü kamu görevlileriyle ilgili etik davranışa aykırı durum olması halinde başvuru üzerine veya resen harekete geçebiliyoruz. Basında yer alan haberler üzerine, kendisi hakkında resen inceleme, araştırma başlattık. Yasamız buna imkán veriyor. TBMM Başkanlığı'ndan da, malvarlığını bu amaçla istedik. Mal varlığı konusu var, şirketlere ortaklığı ile ilgili iddialar var. Raportör arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Belge bilgi topluyoruz; şirketlerle ilgili belge ve bilgileri ilgili kurumlardan istedik.

Savunma alınabilir

İşlemler normal sürecinde yürüyor. Bu belge ve bilgileri toplamamız lazım ki, onun üzerine bir kanaate varmamız gerek. İnceleme aşamasından sonra savunması alınacak, gerekirse tabii. Ancak şu anda bu aşamada değiliz. Savunma, işin son aşamasıdır. savunmadan sonra belge ve bilgilere göre karar veriliyor. Kanun üç aylık süre öngörüyor; ama belge ve bilgilerine gelmesi halinde bu süre işliyor. Gecikme olursa süre uzayabilir.

Önemli kararları bekleyin

Bizim bu tür pek çok incelememiz oldu. Bazılarının dosyaları tamamlanmak üzere. Önümüzdeki haftalarda önemli sonuçlar da gündeme gelebilir. Kamuoyunun hassas olduğu noktalarda biz üstümüze düşeni yapıyoruz. Ancak her zaman kamuoyu ile paylaşmıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber