Yerel seçimlerde aday olmak için istifa eden kamu görevlileri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversitelerarası Kurul eski Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın, CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere istifa etti.

Başbakanlık'ta uzman müşavir olarak görev yapan Bülent Taşan Ayaş Belediyesi başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Gümrükçüoğlu'nun, AK Parti'den Trabzon Belediye Başkan aday adayı olacağı öğrenildi.

Eski Ankara Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Genel Müdürü Murat Bey Balta, AK Parti'den Ankara'nın Gölbaşı ilçesi belediye başkan aday adayı olmak için istifa etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı müşaviri ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Külcü de AK Parti'den Çorum belediye başkanlığına aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı. Külcü, "Gerek yerel teşkilatlarda, gerekse milletvekilliği görevim sırasında edindiğim siyasi tecrübeleri Çorum halkının hizmetine sunmak istiyorum" dedi.

Maliye Bakanlığı danışmanı Tuncay Karartı, AK Parti'den İstanbul Maltepe Belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Esat Pınarbaşı ile TBMM'den aralarında uzmanların da bulunduğu 6 memur da yerel seçimlerde aday adayı olmak üzere istifalarını sundu.

CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak görevinden istifa ederek, Çankaya Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu açıkladı. Çatak,"CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile seçimlere yönelik çalışmaları planlama içindeyiz. CHP Ankara İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Bağlı olduğum ilçe Çankaya'nın belediye başkan aday adayıyım" dedi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Çanakkale Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Demiray Çavdar, Niğde Polis Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Basri Özdemir ile 2 emniyet amiri, 2 komiser ve 23 polis memuru olmak üzere toplam 31 emniyet teşkilatı mensubu yerel seçimlere katılmak üzere görevlerinden istifa etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Danışmanı Ömer Abamor, Ataşehir için; İBB Kültür Müdürü Hüseyin Öztürk, Sultangazi için; Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürü Vahit Olgun, Sultanbeyli için; Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Düzgün Meriç ile Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar, Ataşehir'e; İmar Müdürü Sadık Kayhan ise Maltepe İlçesi'ne aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. AKP'de Abamor'la birlikte İBB Meclis Üyesi İsmail Erdem ile AKP İstanbul İl Yürütme Kurulu Üyesi Ebubekir Taşyürek, Yönetim Kurulu Üyesi Alican Taşçı da taliplerden. CHP de ise, Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Düzgün Meriç'le birlikte CHP İstanbul İl Sekreteri Battal İlgezdi, Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Nuhoğlu ismi geçenler arasında. İstanbul genelinde toplam 17 bürokrat dün istifasını sundu.

Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden istifa etti... Bakan Başesgioğlu vekaleti Atalay'ın yardımcısı Yunus Akgül'e verdi... Başbakan tarafından görevden alınacağı söylenen Atalay'ın istifasının yerel seçimlerle bir ilgisi olmadığı gelen haberler arasında...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber