Kurban keserken dikkat edin, bin 765 YTL'den olmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı'nda hayvanlarını belediyeler tarafından belirlenen yerlerde kesmeyenler ve kurallara uymayanlara bin 765 YTL idari para cezası uygulanacak. Cadde, sokak, yaya kaldırımı, park ve meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimine kesinlikle müsaade edilmeyecek. Kesim işlemleri belediye ve kaymakamlıklarca belirlenen alanların dışına çıkamayacak. Bunun yanı sıra kendi evinin müsait bahçesi ya da bağı olup da kendisi kesmek isteyen vatandaşlar, bu alanlarını kullanabilecekler. Ancak çevre temizliği konusunda belirlenen hususlara dikkat etmeleri istenecek.

Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik gereğince kurban kesimi ile ilgili düzenlemelere uymayanlara bin 765 YTL para cezası kesileceğini kaydeden Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, kurallara uyulması konusunda vatandaşların hassasiyetini beklediklerini dile getirdi. Bayramın 1. günü öğleden sonra kurban etlerinde renk, koku, şekil bozukluğu gibi anormallik tespit eden vatandaşların Mevlana Mahallesi Barış Manço Caddesi Kocasinan adresindeki Veterinerlik Fakültesi'nde ücretsiz etlerini tahlil ettirebileceklerini kaydeden Bilici, bayram süresince Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nde nöbetçi veteriner hekim bulunacağını ve gerektiğinde yardım istenebileceğini dile getirdi.

Kurban kestirecek vatandaşların Kasaplar Odası'ndan yardım isteyebileceklerini de aktaran Bilici, "Ayrıca kurban kesecek kasapların belli bir kıyafeti olacak, bu işe ehil olup da kurban kesmek isteyenler, Kasaplar Odası'ndan yaka kesim kartı alacaklar. Kurban kestirecek vatandaşların kesim elemanlarının yaka kartı olup olmadığına dikkat etmeleri gerekiyor. Kurbanını, kendi evinin müsait bahçesi ya da bağı olup ta kendisi kesmek isteyen vatandaşlar, bu tür yerlerde kesebilecekler. Böyle bir yeri bulunmayan vatandaşlara yardımcı olunmak amacıyla belediyeler kesim yerleri belirledi. Bu yerlerin dışına çıkılmaması gerekiyor" dedi.

Bilici, il merkezinde kurban kesim fiyatlarının da şu şekilde belirlendiğini açıkladı; "Büyükbaş yüzüp sekiz parçaya ayırma dahil 100 YTL. Küçükbaş yüzüp dört parçaya ayırma 20 YTL. Büyükbaş hayvan sadece baş kesimi 30 YTL. Küçükbaş hayvan sadece baş kesimi 10 YTL."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber