Hakimin otomobilinde kurşun

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Trabzon'a hakim olarak atanan Kemal Kaçan'ın otomobilinin tavanına kurşun saplandı. Kaçan'ın önceki sabah faürk ettiği olay üzerine Toyoto marka otomobili incelenmek üzere emniyet otoparkına çekildi.

Rektör Yücel Aşkın davası ve Şemdinli iddianamesinin hazırlandığı dönemde başsavcı olarak görev yaptığı Van'dan 2006 yılında Trabzon'a atandıktan sonra 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olarak görev yapmaya başlayan hakim Kemal Kaçan, önceki sabah 34 VF 1928 plakalı otomobilini Trabzon Adliyesi otoparkına bırakırken aracın tavanına saplanan kurşunu fark etti. Hakim Kemal Kaçan'ın durumu emniyete bildirmesi üzerine otoparka gelen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobilin tavanına saplanan mermi çekirdeğinin 9 milimetre çapında silahtan atıldığını belirledi. Otomobil, kapsamlı inceleme yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi.

DAHA ÖNCE SAPLANMIŞ

Yapılan incelemede, kurşunun otomobile bir süre önce isabet ettiği ve giriş yaptığı yerde paslanma oluştuğu ve kaportayı tam olarak delmedeği belirlendi. Otomobilin tavanından çıkarılan mermi çekirdeği, balistik inceleme yapılmak üzere Polis Kriminal Laboratuarı'na gönderildi.

Otomobilini gündüz adliye binası önündeki açık otoparkta, akşam ise Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evinin önünde park ettiğini söyleyen hakim Kemal Kaçan, ?Muhtemelen evin önündeyken bir maganda kurşunu isabet etmiş. Yeni fark ettim. Önemli bir hadise değil? dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TARTIŞMALI DÖNEMDE VAN'DA GÖREV YAPTI

Kemal Kaçan'ın adı, Van Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptığı dönemde Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın tutuklanması ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Umut Kitabevi'nin bombalanmasının ardından hazırlanan iddianame ile gündeme gelmişti.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran tartışmalar sonrasında, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın adının da yer aldığı Şemdinli iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'yı meslekten ihraç eden Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2006 güz dönemi atamalarında Van Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan'ı ise hakim olarak Trabzon'a tayin etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber