Türkiye'nin yardım eli kıtaları aştı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Aralık 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin yardım eli kıtaları aştı

Türkiye'nin değişik bölgelerinde yardım dağıtan sivil toplum kuruluşları, yurt dışını da ihmal etmedi. İnsani Yardım Vakfı, Kimse Yok mu, Kızılay, Cansuyu ve Deniz Feneri yaklaşık 100 ülkede ihtiyaç sahiplerine el uzattı.

Türkiye'nin yüzünü ağartan yardım seferberliği, ülkenin prestijini de artırdı. Bağışçılardan topladığı 31 bin 500 kurbanı dağıtan İnsani Yardım Vakfı (İHH), Taylant'tan Güney Amerika'ya kadar değişik ülkelerde kurban heyecanına ortak oldu. İHH, ağırlıklı olarak Afrika ve Asya ülkelerine yardım ulaştırdı.

Farklı kıtalardaki 32 ülkede bayram coşkusunu yaşatan Kimse Yok mu Derneği'ne hayırseverler de eşlik ediyor. Türkiye'den yola çıkan yüzlerce kişi, farklı coğrafyalarda kurban eti dağıtarak kardeşlik köprüleri kuruyor. Aileleriyle bayram yaşamak yerine Afrika'nın yolunu tutan hayırseverler, kurbanların kesimi ve dağıtımına bizzat katılıyor.

Kampanyasına yaklaşık 30 bin kurban bağışı yapılan Kızılay, vakumlu poşetlerle paketlediği etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Afrika ülkeleri, Irak, Filistin ve Pakistan'da kurban kesimi yapan Deniz Feneri Derneği, muhataplarına Anadolu'nun kardeşlik hislerini taşıdı. Cansuyu ise yurtdışında yaklaşık 7 bin 500 kurban dağıtıyor. Dernek, yardım paketlerini partner kuruluşlar aracılığıyla Afrika'ya ulaştırıyor.

Mükremin Albayrak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber