Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 5 tutuklunun işkence gördüğü iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2008 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 5 tutukluya, gardiyanlarca işkence edildiği iddia edildi. Siyasi suçtan tutuklu bulunan Mehmet Ali Gümüş'ün ağabeyi Şeyhmus Gümüş, kardeşinin sırtından darp edildiğini, amcaoğlu Murat Gümüş'ün kafasının kırıldığını, ayrıca üç kişinin daha darp edildiğini öne sürdü.

Gaziantep E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Ali Gümüş'ün ağabeyleri Hüseyin ve Şeyhmus Gümüş ile Murat Gümüş'ün ağabeyi Mahir Gümüş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Gaziantep Şubesi'ne gelerek, olayın araştırılması için dilekçe verdi. Daha sonra bir açıklama yapan Şeymuş Gümüş, Kurban Bayramı'nın 2. günü gerçekleştirilen açık görüşte kardeşi Mehmet Ali Gümüş ve amcaoğlu Murat Gümüş'ü ziyaret ettiğini söyledi. Gümüş, "Açık görüşe gittiğimizde kardeşimin bizzat sırtından darp edildiğini, amcaoğlum Murat Gümüş'ün kafasının kırık olduğunu gördüm. Olayı sordum. Kaldıkları 5 kişilik koğuşa giren 30 gardiyan, orada bulunanları darp etmişler. Olayı kınıyorum. Kardeşimin ve amcamın çocuğunun hayatından endişe ediyorum. Şiddeti kınıyorum ve hiçbir zaman şiddete taraf olmadım. Bu olayı yapan kişiler hakkında soruşturma açılmasını istiyorum" diye konuştu. Gümüş, kardeşinin koğuş arkadaşları Doğan Çiçek, Bozan Güçlü ve Nedim Bilgiç'in de darp sonucu değişik yerlerinden yaralandığını ileri sürdü.

İHD Gaziantep Şube Başkanı Gülten Aydın da, insan hakları ihlallerinin 2008 yılında da devam etiğini ve bundan endişe duyduklarını belirterek, şöyle devam etti: "2008 yılında dur ihtarına uymadığı için güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 9 kişi öldü; 12 kişi de yaralandı. TCK'da düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan ve birbirinin yerine kullanılabilecek en az 15 madde var. 2008 yılının ilk 10 ayında 291 dava açıldı. Bunlardan 84'ü 301. maddeden açıldı. AK Parti ve DTP'ye açılan kapatma davalarının yanında birçok STK'nın kapatılması istendi. Bunları çoğaltmak mümkün. Tüm bunlar biz insan hakları savunucularını kaygılandırıyor. Yaşam hakkının kutsal kabul edildiği bir Türkiye istiyoruz. Ayrıca Gaziantep E Tipi Cezaevi'nde yaşananları da kınıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber