Liseli gençlerden Yunanistan protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2008 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yunanistan'da liseli bir gencin polis kurşunuyla ölmesinin ardından patlak veren olaylar tüm hızıyla devam ederken İstanbul'da da liseli ve üniversiteli bir grup Yunan hükümetini protesto etti. Beyoğlu'nda bulunan Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan gençler, Avrupa'ya sıçrayan olayların ekonomik krizin de etkisiyle tüm dünyaya yayılacağını öne sürdü.

Kendilerine Öğrenci Postası ve Devrimci Liseliler adını veren yaklaşık 50 kişilik bir grup Yunanistan'da 16 yaşındaki bir gencin öldürülmesini protesto etmek için İstiklal Caddesi üzerinden toplandı. "Komşu komşunun ateşine muhtaçtır, Özgürlük sokakta Dev-Lis kavgada" yazılı pankartlar açan ve Yunanistan hükümetini protesto eden dövizler taşıyan grup başkonsolosluğa doğru yürüyüşe geçti. Konsolosluğa yakın bir noktada grubun önü çevik kuvvet ekipleri tarafından kesildi.

Burada grup adına bir basın açıklaması yapan Cansu Akkılıç, 6 Aralık 2008 günü Yunanistan'da 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un Yunan polisi tarafından katledildiğini savundu. Bu olayla beraber Yunanistan sokaklarının Yunan polisine dar gelmeye başladığını belirten Akkılıç, "Ne sıkılan yeni kurşunlar, ne atılan gaz bombaları sokakları cüretle dolduran onbinleri yıldıramadı. 5 günde 4 ton gaz bombası kullanan egemenler, gençlerin bitmek tükenmek bilmeyen ateşi karşısında ne yapacaklarını bilemez durumdalar. Bu durumu Yunan halkının ayaklanma ruhuyla açıklamaya çalışanlar da, 300-500 gencin gençlik ateşi olarak görenler de fena halde yanılıyorlar. Çünkü Yunanistan ilk ve tek olmayacak. Dünya çapında yaşanan finansal kriz her yerde direnişi ve devrimci süreci hızlandıracak ve büyütecektir. Çünkü artık yönetenler nasıl yöneteceklerini bilmez haldeler." dedi.

Bütün dünyanın Yunanistan'daki gençlerin direnişini selamladığını kaydeden Akkılıç sözlerini şöyle sürdürdü: "Kardeş Yunan halkının direnişini selamlamak için toplanan bizler enternasyonalist bilincimizle hareket ederek Türkiye'deki iktidara soruyoruz; Yüzlerce faili meçhul cinayetlerin katilleri nerede? Umarız kardeş Yunan halkının ateşi bütün dünya halklarına yol gösterici olur. Ve buradan devlete sesleniyoruz. Cinayetler biran önce durdurulsun. Çünkü bu kez ateş hemen dibinizde."

"Selam selam Atinaya bin selam, Özgürlük sokakta gençlik kavgada, Polis defol bu sokaklar bizimdir, Katil devlet hesap verecek, Yaşasın halkların kardeşliği" şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber