Yurtta kış etkili oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2008 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yurdun bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarında artışlar görünürken, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise ağır kış şartları hüküm sürüyor. Sivas'ta, özellikle son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle bazı göl ve ırmaklar buz tuttu.

Son 5 gündür hava sıcaklığının özellikle gece saatlerinde sıfırın altında 10 ile 18 arasında değiştiği Sivas'ta, dondurucu hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki bazı göl ve ırmakların yüzeyi buzla kaplandı.

Ulusal Sulak Alanlar Komisyonu'nca bir süre önce su kuşları yaşama ortamı olarak uluslararası öneme sahip 20 sulak alandan biri olarak belirlenen, Zara ilçesindeki Tödürge Gölü'nün yüzeyi de soğuk havanın etkisiyle dondu. İlkbahar ve yaz mevsiminde masmavi görünümüyle bölgeye ayrı bir güzellik katan, sıcak havalarda piknikçilerin ve balıkçıların uğrak yeri olan göl, bugünlerde soğuk havanın etkisiyle sessizliğe büründü.

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Aksu Projesi kapsamında, ıslah edildikten sonra içine süs havuzları ve fıskiyeler konulan, içi ve kıyısı düzenlenen Mısmılırmak da soğuk havanın etkisiyle buz tuttu. Çevresinde çay bahçesi, oyun ve dinlenme alanları bulunan, yaz mevsiminde üzerinde bot ve kayıklarla gezinti imkanı sunulan ve sıcak havalarda yöre halkının kıyısına akın ettiği ırmağın yüzeyi, soğuğun etkisiyle tamamen buzla kaplandı.

Ağrı

Yaklaşık bir haftadır soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Ağrı'da, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 derece olarak ölçüldü. Gündüz ise en düşük hava sıcaklığının eksi 15 derece olarak belirlendiği Ağrı ve ilçelerinde, vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Dondurucu soğukta çalışmak zorunda kalan Doğubayazıt ilçesindeki seyyar satıcılar, yaktıkları ateşte ısınmaya çalışırken, Ağrı merkezdeki Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu görevlileri de sahadaki kar temizleme çalışmalarını güçlükle yürütüyor. Zorluklara rağmen çalışan görevlilerin bıyıklarının buz tuttuğu gözlendi.

Yozgat

Yozgat'ta sabahın erken saatlerinde etkisini göstermeye başlayan yoğun sis, öğlene doğru şehri tamamen kapladı ve görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü.

Yozgat Şehir İçi Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Yılmaz Çetin, Doğu Anadolu Bölgesi'ni Ankara'ya bağlayan E-88 Kara yolunda, sis nedeniyle görüş mesafesinin bölgenin özelliğine bağlı olarak 50 ile 150 metre arasında değiştiğini söyledi.

Çetin, trafik ekiplerinin, sürücülerin yollarına güvenle devam etmeleri amacıyla kontroller yapıp, uyarılarda bulunduğunu, sürücülerin de sis nedeniyle kısa farlarını açık tutmaları gerektiğinin bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber