Erdoğan'ın evinin krokilerinin buldunduğu Atabeyler Ergenekon belgelerini bekleyecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Atabeyler çetesi davasında son kararı Ergenekon davası belgelerine baktıktan sonra verecek. Örgüt kurdukları iddiasıyla aralarında 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın bulunduğu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

HABER MERKEZİ/NKARA

Duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan sanıklar Murat Eren, İsmail Bilici, Yasin Yaman ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na aralarında iddianamenin de bulunduğu bazı bilgi ve belgelerin faks yoluyla gönderildiğini, ancak kendilerinin istediği Ergenekon davası belgelerinin henüz mahke-meye ulaşmadığını söyledi. Sanık avukatlarının kararın bir an önce verilmesi yönündeki talepleri üzerine mahkeme heyeti Ergenekon belgelerinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

DANIŞTAY KARARI İÇİN SİNYAL

Yargıtay, 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırılarıyla ilgili davada verdiği kararı bozmuş ve davanın 'Ergenekon terör örgütü davasıyla birleştirilmesi' yönünde karar vermişti. Danıştay davasını yeniden ele alacak aynı mahkemenin Atabeyler'deki bu kararı, Danıştay davasının Ergenekon'la birleştirilmesi yönünde sinyal olarak yorumlandı.

Erdoğan'ın sokağının krokisi çetenin ajandasından çıktı 1 Haziran 2006

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber