Bağ-Kur'lu memurun soğuk çilesi

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ta hava sıcaklığı eksi 20 derecenin altına düşerken, kaloriferleri yanmayan Bağ-Kur binasında memurlar kendi aldıkları elektrikli sobalarla ısınmaya çalışıyor.

Kars'ta Faikbey Caddesi'nde Özel İdare'ye ait olan ve Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nün de bulunduğu Atatürk İşhanı'nda kaloriferler 4 yıldır yanmıyor. Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nde çalışan 26 memur ise kendi paralarıyla aldıkları veya evlerinden getirdikleri elektrikli ve tüplü sobalarla ısınmaya çalışıyor. Eldivenlerini ve paltolarını çıkarmadan çalışan memurlar, sıkıntılarıyla kimsenin ilgilenmemesinden şikayetçi. Bağ-Kur'a işlerini yaptırmak için gelen vatandaşlar ise gördükleri manzara karşısında şaşkınlığa uğruyor.

Elektrikli sobada ısınan ve işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen bir vatandaş, "Bir işimizi yaptırmak için geldik ve yarım saattir soğuktan donuyoruz" diyerek tepki gösterdi. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 4 yıldır boşaltma çalışmaları devam eden işhanında halen Bağ-Kur'la birlikte 6 işyeri faaliyetlerini sürdürüyor. Binada kalan tek resmi kurum olan Bağ-Kur'un başka bir yere nakledilmesi bekleniyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber