Sayın Çelik, 27 Haziran 2007 Öncesinde, KPSS İle Atamadığını Kabul Etti

2007 yılının Haziran ayında, KPSS puanı gözetilmeksizin yapılan öğretmen atamasına Bakan Çelik 2. kez yanıt verdi. Ancak bu kez Sayın Çelik, 4/C'den 4/B'ye atama, mahkeme kararı gibi ilgisiz gerekçelere başvurmamıştır. Sayın Çelik bu açıklamasıyla ilgili kişiyi KPSS puanına göre atamadığını kabul etmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Aralık 2008 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Çelik'ten Van'daki öğretmen atamasına ilişkin 2. açıklama" haberinde Bakan Çelik, Van'da yapılan atama sırasında 4/B'yle atamanın KPSS'ye tabi olmadığını belirtti.

Çelik "Şimdi, bakın Van'da bir öğretmenin atamasını gazeteler de yazdı. Arkadaşlar, eskiden 4/B'yle atama KPSS'ye tabi değildi. KPSS'ye tabi değilken atanan bir öğretmeni yazdılar: "Efendim, usulsüzlük var." dediler. Ben de bütün milletin huzurunda ilan ediyorum, yaptığımız? Bütün, bakın sözleşmeli öğretmenler de dâhil olmak üzere ama 2007'de bu 4/B'nin de KPSS kapsamına alınmasından sonra? Eğer, 75 puana sahip olan kişi atanmamış da 74 puana sahip kişi atanmışsa bütün millet adına benim yakama yapışabilirsiniz. Yok, böyle bir şey. Bütün samimiyetimle bunu yüksek sesle iddia ediyorum, bu kadar güvenerek söylüyorum."

Tüm kamu kurumlarının 4/B'li personel alımlarını KPSS yoluyla karşılamasını öngören düzenleme 28 Haziran 2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu düzenleme öncesinde de MEB, 4/B'li öğretmen alımlarında KPSS puanını kullanmaktaydı. Ancak yönetmelik öncesindeki bu uygulama MEB'in kendi takdiriydi ve objektif kıstalara göre atamayı içerdiği için olumlu bulunuyordu.

Yönetmelik değişikliği öncesinde de MEB'in öğretmen alımlarını KPSS ile yaptığına ilişkin belgeler için tıklayınız.

2005/78 nolu genelge için tıklayınız.
2006/58 nolu genelge için tıklayınız.

Memurlar.net olarak bizim bu konuya ilişkin iddiamız, Van'daki öğretmenin KPSS puanı esas alınarak atanmadığına ilişkindi. Oysaki, MEB haberin Hürriyet'te yer alması sonrasında, ilgili kişinin 4/C'den 4/B'ye geçirilen veya mahkeme kararı uygulanan bir personel olabileceğine değinmekteydi. Bunların hiçbirisi doğru değildi. Doğru olan tek husus, MEB'in, tüm kamu kurumlarının 4/B'li alımlarını KPSS'ye bağlayan yönetmelik değişikliği öncesinde de 4/B'li öğretmen alımlarını KPSS ile yapmasına rağmen, Bakan Çelik'in insiyatif kullanarak, yani KPSS'ye bakmadan 4/B'li personel atamış olmasıdır. Bakan Çelik kendi çıkardığı genelgeye uymak zorunda hissetmememiştir kendini.

Diğer taraftan, Bakan Çelik 28 haziran 2007'den sonra bu şekilde bir örnek olamayacağını belirtmektedirki bu konuda haklıdır. Zira ortada bir Bakanlar Kurulu kararı vardır. Bakan Çelik dahi olsa kimse bu karara aykırı işlem yapamaz.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber