Hakkari Üniversitesi mezununa 2 diploma

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Aralık 2008 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni kurulan Hakkari Üniversitesi'nin öğrencileri ilk 2 yıl Çukurova Üniversitesi ve İTÜ'den eğitim alacak. Üniversitenin rektörü Prof. İbrahim Belenli, bu nedenle öğrencilere çift diploma vermeyi planladıklarını söyledi.

YAKUP BULUT / ANKARA

Yeni kurulan Hakkari Üniversitesi öğrencileri ilk 2 yıl Çukurova ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde eğitim alacak. Altyapı eksikliklerini köklü üniversitelerin desteği ile aşmak için böyle bir çözüme gideceklerini söyleyen Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli "İki yılını bu iki üniversitelerde, iki yılını Hakkari'de okuyacak öğrencilere çift diploma vermeyi planlıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül tarafından yeni kurulan Hakkari Üniversitesi'ne atanan "Oxfordlu Rektör" olarak gündeme gelen Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkari'de geride bıraktığı 3 ayda çok olumlu gelişmeler yaşadığını söyledi. Belenli, "Vatandaşın ilgisi çok güzel. Moral kırıcı hiçbir şey yok. Bütünüyle Hakkari'ye odaklandık, çalışıyoruz. Ankara'dan da istediğimiz paraları alabiliyoruz. Altyapı sorununu da köklü İTÜ ve Çukurova Üniversitesi'nin desteği ile aşacağız" diye konuştu.

SORUNLARI 2 YILDA AŞARIZ

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Alper Akınoğlu ve İTÜ Rektörü Prof. Faruk Karadoğan ile Hakkari Üniversitesi öğrencilerinin gelecek yıl bu üniversitelerde eğitime başlamaları için anlaştıklarını belirten Belenli, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin Çukurova Üniversitesi'nde, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin de İTÜ'de 2 yıl okuduktan sonra eğitimlerini Hakkari'de sürdüreceklerini söyledi. Belenli, "Altyapı sorununu böylece aşmış olacağız. 2 yıl sonra Hakkari'ye gelen öğrenciler modern bir kampüs bulacak. Belirli şartları yerine getirdiğinde çift diploma da alma şansı olacak öğrenciler, diğer üniversitelerden çok daha avantajlı hale gelecek. 4 yıl okuyarak iki lisans diplomasına sahip olacaklar" dedi. Hakkari Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ile öğretim görevlisi v e öğrenci değişim programı da uygulayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber