Ege Üniversitesi'nden 'Halkın Üniversitesi' projesi

Haber Giriş : 01 Aralık 2004 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ege Üniversitesi (EÜ), "Halkın Üniversitesi" projesi kapsamında sosyal duyarlılık bilincini geliştirmek amacıyla yerel idareler, sivil toplum kuruluşları ve üniversite temsilcilerini biraraya getiriyor.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır'ın başkanlığında Murat Köşkü'nde (Ahmet Piriştina Toplum Merkezi) biraraya gelen Bornova Kaymakamı Mustafa Dündar, İlçe Emniyet Müdürü Ali Atmaca, İzmir'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve EÜ temsilcileri, toplumsal duyarlılık projelerini hayata geçirebilmek ve Bornova'nın gelişimi için önemli bir kaynak oluşturmak yolunda ilk adımı attı. Toplantının açılışında konuşan Rektör Bayındır, Türkiye'de son yıllarda sivil toplum örgütlenmesinin çok hızlı bir gelişme gösteriyor olmasını ülkede demokratikleşmenin önemli bir göstergesi olarak sevinçle izlediklerini söyledi. Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Toplumsal duyarlılığın ve sivil toplum gücünün önemini hiçbirimiz yadsıyamayız. Burada biraraya gelen sivil toplum kuruluşları ile diğer kurum ve kuruluşların kendi çabaları ile hayata geçirecekleri toplumsal duyarlılık projeleri, öncelikle Bornova'nın gelişimi için önemli bir kaynak yaratacak ve bu yolla belki örnek bir uygulama oluşturacaktır. Bu toplantı diğer gönüllülerle bağlantı kurmak, birbirimizi tanımak ve hepimizin sahip olduğu farklı alanlardaki deneyimlerimizi ve güçlü olduğumuz yönlerimizi birleştirmek için atılmış önemli bir adımdır" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER UZMAN CENNETİDİR"

Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayacak EÜ'nün, bölgenin ve Türkiye'nin gerçeğinden kopmadan sahip olduğu insan kalitesini yükseltmeyi, eğitim süreçlerini çağın gereklerine göre düzenlemeyi hedeflediğini açıklayan Prof. Dr. Bayındır, daha sonra şunları söyledi:

"Üniversiteler uzmanlar cennetidir. Türkiye üniversiteleri sahip oldukları kısıtlı olanaklarla, dünya ile rekabet etmeye çalışıyor. Ne yazık ki zor koşullar üniversitelerimizin toplumda lokomatif olma görevini engelliyor. Tüm güçlüklere rağmen üniversiteler, toplum yararına çalışma, halkın üniversitesi olma misyonunu üstlenmek durumundadır". EÜ denilence yalnızca Tıp Fakültesi Hastanesi'nin akla gelmemesi gerektiğini vurgulayan Bayındır, üniversitenin kampüsüyle bir bütün olduğunu ve toplum yararına çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti. Çalışmaların Bornova'da başlayacağını açıklayan Rektör Bayındır, "Proje kapsamında çeşitli alanlarda çalışma grupları oluşturulacaktır. Un, şeker ve ustamız var, helva yapmaya oturduk. Hedefimiz gönüllü çalışma grupları sayesinde bilgi ve deneyimlerimizi halkın çıkarına kullanmaktır. Ancak halkı, üniversite içine alarak bilgi toplumuna geçiş sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı. Ege Üniversitesi'nin böyle bir çalışmaya öncülük etmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Bornova Kaymakamı Mustafa Dündar ise "Sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle yürütülecek bu çalışmalara her türlü katkıyı koymaya hazırız" dedi.

Toplantı, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüş ve önerilerini dile getirmeleri ile sona erdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber