Okuldaki elektrik trafosu kısa devre yapınca öğrenciler tahliye edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bir ilköğretim okulunun elektrik panosunda meydana gelen kısa devre sebebiyle öğrenciler tahliye edildi. Elektrik panosundaki yangını öğretmenler ve okul görevlileri yangın sördürme tüpüyle söndürürken, öğrenciler olay sırasında çıkan gürültü sebebiyle çok korktuklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Kamil Sarıaydın ilköğretim Okulu B Blok'taki elektrik panosunda kısa devre sebebiyle kıvılcımlar çıktı. Yaklaşık 5 dakka süren olayla birlikte öğretmenler, sınıfları boşalttı. Öğrenciler tahliye edilirken, okula hemen uzman ekip çağrıldı. Panodaki şelalenmenin sebebi araştırılırken, öğrenciler büyük panik yaşadı. Okul yetkilileri, yapılacak incelemenin ardından öğleden sora eğitime ara verilebileceğini söyledi.

Okuldan tahliye edilen öğrenciler, "Ders sırasında büyük bir panik sesi duyduk. Trafo patlamış, bizi hemen çıkarttılar. Çok korktuk. Arkadaşlarımızla birlikte kendimizi bahçeye attık" dedi. Okul yetkilileri ise, "Panodan çıkan gürültü üzerine olaya ilk müdahale güvenlik görevlimiz tarafından yapıldı. Sonra öğretmenlerimizle birlikte yangını söndürdük, zaten itfaiye ekibi de geldi. B Blok'ta 6 sınıfta yaklaşık 200 öğrenci eğitim ve öğrenim görüyor. Olayda can kaybı olmaması sevindirici" diye konuştu.

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber