26 kişilik kadro için bir günde 3 bin başvuru

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2009 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ),

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde, Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan Zabıta ve İtfaiye müdürlüklerine alınacak 26 kişi için 3 gün sürecek ön kayıtların birinci gününde yaklaşık 3 bin kişi başvuruda bulundu.

Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan ve Türkiye'nin önde gelen büyük fabrikalarını çatısı altında barındıran 191 bin 300 nüfuslu Çorlu'da, Belediye Başkanlığı'nın memur statüsünde çalıştırılmak üzere 11 itfaiye eri ve 15 zabıta personeli alacağını duyurması üzerine belediye binasının içinde uzun başvuru kuyrukları oluştu.

Soğuk hava nedeniyle kuyruğun dışarıya uzamasına izin verilmezken, 3 gün sürecek başvuruların ilk gününde çoğunluğunu üniversite mezunlarının oluşturduğu yaklaşık 3 bin kişi başvuruda bulundu. Türkiye'nin dört bir yanından iş başvurusunda bulunmak için Çorlu'ya gelenler ellerindeki başvuru ve KPSS sonuç belgeleri ile sıranın kendilerine gelmesi için dakikalarca kuyrukta bekledi.

Bugün başlayan ve 2 gün daha sürecek olan başvuralar için adaylar görevlilere nüfus cüzdanı, sabıka kaydı, sağlık raporu ve KPSS sonuçlarını vererek kayıt yaptırdı. 2 gün daha sürecek olan başvuruların 10 bine ulaşması bekleniyor. Belediye tarafından kurulan komisyon üyelerinin başvuruları incelemelerin ardından işe alınacak 26 kişi belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber