GSS: Biz vatandaşların ilacını temin ederiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Sami Türkoğlu, Türk Eczacıları Birliğinin (TEB) "sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, ilaç bedellerinin hastalardan tahsil edileceği" açıklamasıyla ilgili, "Biz, vatandaşların ilacını temin ederiz. Vatandaşların, bu nedenden dolayı ilacı almasının önünde engel ne varsa onları kaldırmasını biliriz. Gerekirse tek tek eczanelerle anlaşırız, daha başka metodolojileri de yaparız ama bizim ilk tercihimiz bunlar değil" dedi.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Aralık 2008'den bu yana sık sık gündeme gelen "serbest eczanelerden ilaç alım protokolü"ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu belirten Türkoğlu, "Sadece biz değil, hepimiz devletiz. Eczaneler de bakkal dükkanı değildir, kamusal hizmetleri vardır. Keyfi olarak, resmi ve kapalı olması gereken günler dışında eczanelerini kapatamazlar" diye konuştu.

Türkoğlu, eczacıların "sözleşmenin yenilenmemesi durumunda, 1 Şubattan itibaren ilaç bedellerinin hastalardan tahsil edileceğine" ilişkin açıklamaları hakkında şunları kaydetti:

"Bunların iddiası, 'vatandaş ilaç almak için gittiğinde, 'sözleşmem yok' diyecek ve parayla faturayı kesecek, bunu kullanmak istiyorlar. Bunu da yapabilirler mi? Evet, yapabilirler. Peki, biz ne yaparız bu durumda? Biz, vatandaşların ilacını temin ederiz. Vatandaşların bu nedenden dolayı ilacı almasının önünde engel ne varsa onları kaldırmasını biliriz. Biz, Türk Eczacıları Birliği ile oturup protokol imzalamayı, onlarla görüşmeyi tercih ediyoruz. Uzlaşı olmaması durumunda da hiçbir şey olmaz. Bu işin resti mesti yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber