Kamu-Sen'den 'yerli malı kampanyası'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Bilinçsizce, dışarıda üretilen ürünleri tüketen işsiz vatandaşlarımız, işsiz kalmalarının bir nedeninin de kendileri olduğunu asla akıllarından çıkarmamalı" dedi.

Türkiye Kamu-Sen'nin yerli malı tüketilmesiyle ilgili Türk-İş, TOBB, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, TİSK, Hak-İş ve TESK'in katkılarıyla düzenlediği kampanya başladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, kampanyayı tanıtmak üzere Dedeman Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, ekonomik krizin Türkiye'yi de yakından etkilediğini, krizin etkilerinin en aza indirilmesinin, Türkiye'ye dışarıdan gelecek birkaç milyar dolarlık kredi ile değil, iç dinamiklerle mümkün olduğunu ifade etti.

Akyıldız, bu nedenle Türkiye'nin öz değerlerine dönmesinin ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesinin önemine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Son birkaç yıl içinde, ülkemizde faaliyet gösteren ve insanımıza istihdam sağlayan yüzlerce şirket kapanmış ya da faaliyetlerine ara vermiştir. Buna bağlı olarak, işsiz sayısında 1 yılda 300 bin dolayında artış görülmüştür. Ülkemizde üretim yapan şirketler kapanmazsa, çiftçilerimiz üretim yapmaktan vazgeçmezse işsizlik artmaz, kriz derinleşmez.

Ülkemizde üretim yapanlar toplumumuzun can damarı, nefes borusudur. Yerli malı ya da Türk malı, adına ne dersek diyelim, ülkemizde üretilen ürünlerin ve üreticilerin desteklenmesi son derece önemlidir. Ürünlerin etiketine, ismine, markasına ve barkoduna bakmadan yaptığımız her alışveriş, işsizler ordusuna bir insanımızın daha eklenmesine neden olabilir. Ülkemizde üretilen ürünlerin tüketilmesi konusunda gösterilecek hassasiyet kendimizin, eşimizin, çocuğumuzun veya ülkemizin herhangi bir ferdinin iş bulmasını sağlayacak önemli bir etkendir. Bilinçsizce, dışarıda üretilen ürünleri tüketen işsiz vatandaşlarımız, işsiz kalmalarının bir nedeninin de kendileri olduğunu asla akıllarından çıkarmamalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber