'Tek yapabildiğim şey sevk' diyen doktor istifa etti

Haber Giriş : 03 Aralık 2004 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Sosyal Sigortalar Dispanseri'nde görev yapan Dr. Hamdullah Kara, hemşehrilerine kamuda dilediği hizmeti veremediğini ve yeterli tıbbı cihazın olmadığı dispanserde hastalar için yapabildiği tek şeyin il dışına sevk etmek olduğunu belirterek istifa etti. Dr. Kara özel bir poliklinik açtı. Yaklaşık 4 yıldır SSK Dispanseri'nde görev yaptığını belirten Dr. Hamdullah Kara, görev süresince SSK Dispanseri'nde her gün yaklaşık 200 hastayı muayene ettiğini, hastaneler arasında yapılan protokolden sonra bazı SSK'lıların Devlet Hastanesi'ne gitmesi üzerine bu sayının 100'e indiğini söyledi.

Dispanserde ihtiyaç duyulan bazı tıbbı malzemenin olmadığını, il dışına sevk dışında hastalar için yapacak pek fazla şey kalmadığını dile getiren Dr. Kara, sağlıklı bir şekilde hizmet verememenin ezikliğini yaşadığını söyledi. Bu sebeple istifa edip açtığını özel poliklinikte hizmet vermeye başladığını ifade eden Dr. Hamdullah Kara, "Burada hemşehrilerime birinci basamak sağlık hizmeti vermenin sevincini yaşıyorum. Devlet memurlarının bir bölümünün sevk ile bize gelmesi sonucu tek doktoru kalan SSK Dispanseri az da olsa rahat bir nefes aldı. Burada çalışmamı hastalar saygıyla karşılıyor. Hedefim sağlık hizmetini daha da büyütmektir" dedi.

SSK'lı hastalardan Fahri Yalçın ve Zeki Ertuş ise, doktor hemşehrilerini çok sevdiklerini, hastalarla yakında ilgilendiğini, ancak dispanserde ihtiyaç duyulan EKG ve Röngen gibi bir çok tıbbi cihazın bulunmamasının doktorun dispanserden ayrılmasına neden olduğunu söylediler.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber