Gölbaşı'ndaki arazide çalışmalar sonuç verdi, cephanelik bulundu/ Video

Haber Giriş : 09 Ocak 2009 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Flaş! Ankara'da 5 ayrı noktada kazı çalışmaları başladı

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin'in evinde bulunan bir kroki üzerine Ankara Gölbaşı'ndaki bir arazide başlatılan kazıda bulunan poşet içerisinde çok sayıda silah, mühimmat, bomba ve lav silahı çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05'de tekrar başlandı.

Öte yandan arama yapılan bölgede güvenlik şeridi bir önceki güne göre yaklaşık 50 metre daha genişletildi.


Flaş! Ankara'da 5 ayrı noktada kazı çalışmaları başladı


Ankara'da 4 ayrı yerde daha kazı çalışmaları başladı

Bu arada bir kadın polis memuru da güvenlik şeridi dışında bekleyen basın mensuplarına poğaça ve simit dağıttı. Kazı çalışmalarını polislerin yanı sıra askerler de takip ediyor.



ÇOK SAYIDA SİLAH VE BOMBA BULUNDU

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Özel Hareket Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde bulunan krokinin belirlendiği alandaki yapılan kazı çalışmalarında bulunan alışveriş poşeti içinden çok sayıda silah mermi ve bomba çıktığı belirtiliyor.

Polis, İbrahim Şahin'den ele geçirdiği krokiler doğrultusunda Gölbaşında gece boyu kazı çalışması yaptı. Aramalardan biraz önce "bomba haber" geldi. İbrahim Şahin'in evinin yakınındaki arazide bomba bulundu. Kazıda ilk ulaşılan bombalar oldu. Gölbaşı ilçesinin girişindeki polisin kazı ve çalışmaları tam gaz sürüyor.

OLAY YERİNE YENİ EKİPLERİ GELİYOR

Yapılan kazı çalışmalarında silah mühimmat ve bomba bulunmasının ardından kazı bölgesine yeni ekipler gelmeye başladı. Bombaların bulunduğuna dair bilgiler geliyor. İki lav silahının bulunduğu belirtiliyor.

Patlama ihtimaline karşı çevre boşaltılıyor

ODTÜ Ormanı'na yakın olan arazide yapılan kazı çalışmasında çok sayıda patlayıcı, el bombası, mermi bulunmuştu.

Poşetlerde 3 lav silahı, TNT ve plastik patlayıcı bulunduğu belirtildi.

Şu anda patlama ihtimaline karşı bölge boşaltılıyor. Aramalar iş makineleriyle devam ediyor. O alan boşaltıldı. İş makineleriyle yapılan çalışmada polis ekipleri patlama olabileceğini düşünüyor.

Bölgede bulunan 2 poşet var. Poşetlerin içerisinde silah ve mermilerinin yanında, patlayıcının da olmasından şüpheleniyor. Krokide birden çok nokta işaretli, aramalarda bu noktalar çerçevesinde genişletiliyor. Kazı çalışmaları iş makineleriyle yapılmaya devam ediyor.

UZI MERMİLERİ

Gölbaşı'nda yapılan aramaların 6'ncı noktasında suikast silahı olarak bilinen İsrail yapımı Uzi'ye ait mermiler bulundu.

Uzi silahları Susurluk davasına konu olan faili meçhul cinayetler de kullanıldığı belirlenmişti. Bu silahların daha sonra kayıp olduğu belirlenmiş üç adet Uzi marka silah Adana'da ele geçirilmişti.

İbrahim Şahin kayıp silahlar davasından 1 yıl hapis cezası almış ancak bu silahların akıbeti asla öğrenilememişti.

Ayrıca daha önce bulunan el bombalarının seri numaralarının silinmiş olduğu anlaşıldı.

Mühimmatlar arasında işaret fişeği de bulundu.

20 BÖLGEDEKİ ARAMA SONA ERDİ

Gölbaşı'ndaki ormanlık alanda belirlenen 20 noktadaki aramalar sona erdi. 9 noktadaki aramalarda ele geçen mühimmatların, kriminal polis laboratuvarınca inceleneceği, inceleme tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilerek dosya kapsamına dahil edileceği kaydedildi.

Aramaların aynı bölgedeki başka noktalarda devam edilebileceği öğrenildi.

5-6 AY ÖNCE GÖMÜLMÜŞ

Aramalarda ele geçen patlayıcı, silahlar ve mühimmatların 5-6 ay önce gömüldüğü sanılıyor. Yarım metre derinliğindeki cephaneliğin üzerine de farkedilmemesi için çim atılmış.


Gölbaşı'ndaki arazide çalışmalara tekrar başlandı

Ankara - Ergenekon soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesinin girişindeki bir arazide yapılan kazı çalışması, saat 09.05'de tekrar başladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide, silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

Dedektörler ve köpekler yardımıyla yapılan, iş makinelerinin de kullanıldığı dün gece 00.30 sıralarında ara verilen kazı çalışmalarına, bugün saat 09.05'de tekrar başlandı.

Öte yandan arama yapılan bölgede güvenlik şeridi bir önceki güne göre yaklaşık 50 metre daha genişletildi.

Bu arada bir kadın polis memuru da güvenlik şeridi dışında bekleyen basın mensuplarına poğaça ve simit dağıttı.


''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Gölbaşı ilçesinin girişindeki bir arazide akşam saatlerinden bu yana sürdürülen çalışmalara ara verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Ankara'da gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in evindeki aramalarda elde edilen bilgi ve belgelerin ışığında, dün saat 18.00'de Gölbaşı ilçesi girişinde Samanyolu Evleri yakınındaki ormanlık arazide silah ve mühimmat arama çalışmalarına başlamıştı.

Mekanik dedektörler ve dedektör köpekler yardımıyla yapılan aramalarda, bölgeye hem Terörle Mücadele Şubesi'nden ilave ekipler hem de Gölbaşı Belediyesi'nden çeşitli iş makineleri sevk edildi.

Güvenlik şeridini genişleten ekipler, saat 23.00 sıralarda, kara yolu kenarındaki istinat duvarı arkasındaki ormanlık alanda, kazı çalışmalarına geçti.

Projektörlerle aydınlatılan alanda, kepçe ve diğer iş makineleriyle kazı çalışmaları gerçekleştirilirken, bazı polisler de mekanik dedektör ve dedektör köpekler yardımıyla tespit edilen diğer noktaları küreklerle kazdı.

Basın mensuplarının yanı sıra vatandaşların da izlediği çalışmalara 00.30 sıralarında ara verildi.

Çalışmalara sabah saatlerinden itibaren devam edileceği belirtildi.


Şahin'in krokisiyle cephane aranıyor

"Ergenekon? soruşturması kapsamında Ankara'nın Gölbaşı ilçesi girişinde arazi araması yapılıyor.

Ömür ÜNVER /VATAN

ANKARA - Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski özel harekatçı İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen bir kroki üzerine dün gece Gölbaşı girişindeki arazide sabaha kadar arama yapıldı.

Önceki gün gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in Dikmen'de yaşayan annesinin evinde yapılan aramada ele geçirilen bilgi ve belgeler çerçevesinde Ankara-Gölbaşı yolu üzerinde Samanyolu Evleri yakınındaki arazide dün gece arama başlatıldı. Aramanın silah ve mühimmat ağırlıklı olduğu belirtildi. Dedektör köpekler, metal dedektörleri ve seyyar aydınlatma lambalarıyla sürdürülen çalışmalar için Gölbaşı Belediyesi'nden de 4 kepçe getirildi. Bölgeye özel ışıklandırma sistemi ve uzaktan kumandalı patlayıcı tehlikesine karşı da sinyal önleyici jammer sistemi kuruldu. Ekipler, köpekler ve dedektörlerle sinyal aldıkları her ağacın dibini kazdı. Polis zaman zaman çalışmaları izleyen gazetecileri uyararak, tehlikeli olabileceği gerekçesiyle çevreden uzaklaştırmaya çalıştı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube'nin yürüttüğü çalışmaya bölgesi olduğu için Jandarma da katıldı.

İsrail'den alınan uziler mi?

Esrarengiz kazıda neler bulunacağı merakla beklenirken, ?Susurluk kazasının kayıp silahlarının izi mi sürülüyor?? yorumları yapılıyor. Susurlak kazasından önce İsrail'den Uzi ve Baretta marka tabanca alınmış ancak İbrahim Şahin'in Özel Harekat Daire Başkanı olduğu dönemde bu silahlar kaybolmuş ancak aramalarda silahlarla ilgili bir sonuca ulaşılamamıştı.

Memurlar.Net ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber