Memurlar.net'in öğretmen haberleri Meclis gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 11:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

?Sayın Çelik, 27 Haziran 2007 Öncesinde, KPSS İle Atamadığını Kabul Etti?

http://www.memurlar.net/haber/127359

Haberimizde duyurduğumuz; Sayın Çelik'in Van'daki usulsüz atamaya konu olan ilgili kişiyi KPSS puanına göre atamadığını kabul etmesi meclis gündemine taşındı.

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

1-Yaptığınız konuşma ile imzaladığınız genelgeler uyuşmamaktadır. Neden ısrarla usulsüzlük yapmadığınızı iddia etmektesiniz? Bu atamayı özel isteğiniz üzerine mi yaptınız?

2- ?eskiden 4/B'yle atama KPSS'ye tabi değildi? diyorsunuz ama imzaladığınız iki genelgede de KPSS puan şartı öngörüyorsunuz ?Bütün samimiyetimle? yanlış yapmadım diyorsunuz genelgeniz sizin samimiyetsiz olduğunuzu söylüyor bu genelgelerden haberdar mısınız?

3- ?bakın sözleşmeli öğretmenler de dâhil olmak üzere ama 2007'de bu 4/B'nin de KPSS kapsamına alınmasından sonra? Eğer, 75 puana sahip olan kişi atanmamış da 74 puana sahip kişi atanmışsa bütün millet adına benim yakama yapışabilirsiniz.? Kendi genelgelerinizle yakanıza yapışıyoruz ama siz hala inkâr yolunu seçiyorsunuz istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


Sağlık meslek lisesi yöneticiliklerine atamada tutarsızlık

http://www.memurlar.net/haber/124698

Haberimizde duyurduğumuz; Milli Eğitim Bakanlığı 5450 Sayılı kanun gereğince kendisine devredilen okul ve kurumlardaki yöneticileri asaleten görevlerine devam ettirmeyip vekâleten görevlendirmişti. Bu yöneticiler hakkında MEB ne yazık ki tutarsız davranmaktadır. MEB'e devredilen okullardaki idareciler asaleten atanmayı bekliyor konusu meclis gündemine taşındı.

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

1-Duyuruya çıkılan Sağlık Meslek liselerindeki yöneticiliklerin duyurusu iptale edilerek, buraya neden atamalar yapılmamıştır?

2-Milli Eğitim Bakanlığı yukarıdaki yazıda ?yöneticilerinin büyük bölümünün söz konusu okullarda uzun süre yöneticilik yaptıkları ve alanlarında uzmanlaşmış oldukları dikkate alınarak? diyerek bir bakıma bu yöneticilerin haklarının bulunduğunu itiraf etmişlerdir. O zaman neden bunları görevlerinden alan kanun metnine onay verdiniz?

3-Milli Eğitim Bakanlığının bu yazısı üzerine kamuoyu devredilen okul ve merkezlerin devredilmeden önceki yöneticilerini hiç bir işleme gerek kalmaksızın 24/04/2008 tarih ve 26826 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticiliği Yönetmeliğinin 16. Maddesi b fıkrası ?b) Dönüştürülme yoluyla oluşan eğitim kurumlarına, önceki kurum yöneticileri, norm kadro esaslarına göre bir başka şart aranmaksızın atanır.? hükümlerince genelgede eski görevlerine atanmalarını sağlamasını düzenleyecek misiniz?

4-Madem bu kişilere hakları teslim edilmeyecekti neden buralara yapılacak atamaların duyurusu iptal edilmiştir?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


Yine ?Muş MEM Bazı Okulları Neden Listeden Çıkardı??

http://www.memurlar.net/haber/126349

Haberimizde duyurduğumuz; Muş Valiliği münhal kurum müdürlükleri için duyuruya çıkarak 21.11.2008 tarih ve 25155 yazısını yayımladı. Sonradan başka bir yazı ile bazı okul müdürlüklerinin duyuru listesinden çıkarılması dikkat çekmektedir. Bu okullardan birisinin Müdür vekilinin siyasete atılma olayı nedeniyle duyurudan çıkarılma olayı meclis gündemine taşındı.

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

1-Muş Korkut Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdür Vekili Sait Elitaş Belediye Başkan adaylığı için istifa etmiş midir?

2-Muş Korkut Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdür Vekili Sait Elitaş Belediye Başkan adaylığı için istifa etmiş ise hangi siyasi partiden aday adayı olmuştur?

3-Muş Korkut Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu önce duyuru listesinde iken duyuru listesinden neden çıkarılmıştır?

4-Muş Korkut Merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu önce duyuru listesinde iken duyuru listesinden neden çıkarılmasının sebebi Okulu Müdür Vekili Sait Elitaş'ın Belediye Başkan adaylığı için istifa etmiş olmasıyla bir bağlantısı var mıdır?

5-Okulu Müdür Vekili Sait Elitaş'ın Belediye Başkan aday adayı olması adaylığının kesinleşmeyeceği veya seçimi kazanamayacağı endişesi ile sayın yetkililerden bu okulun duyurusunun iptal edilmesini istemiş olabilir mi?

6-listeden bulunan diğer okulların duyurusu neden iptal edilmiştir.

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


?Mesleki eğitim öğrencisi yine kitapsız?

http://www.memurlar.net/haber/121152

Haberimizde duyurduğumuz; Mesleki Teknik Eğitim öğrencilerin derslerinde kitap yerine kullanacağı Modüllerin Çoğaltılması İçin Gönderilecek Ödeneklere İlişkin Duyurunun yazılarının son paragrafındaki ?Okul müdürlüklerince 03.2 tertibinden gönderilen ödeneklerin takibinin yapılarak Bakanlığımız Web sayfasında yayımlanan modüller dikkate alınmak suretiyle öğrenci sayısına göre bir plan dahilinde modül kitapçıklarının orijinaline uygun ölçü ve renkte çoğaltılıp öğrencilere dağıtılması amacıyla da kullanılması, ödeneğin yetersiz kalması durumunda okul aile birliği ve mahalli imkânlarından yararlanılması gerekmektedir.? Hükümlerinden anlaşılacağı üzere 1.Okul-aile birliği imkânları, 2.Çevre imkânları, 3.Sponsorluk hizmetleri, 4.Mahalli imkânlar, 5.Benzeri imkânlar Diğer çözümleri oluşturmaktadır. Olayı meclis gündemine taşındı.

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in cevaplandırması isteğiyle verilen yazılı soru önergesinde;

1-Bakanlık olarak zaten ?, ödeneğin yetersiz kalması durumunda? diyerek gönderilen ödeneğin yetmeyeceğini peşinen kabul etmiş bulunmaktasınız Sadece bir sınıfta onlarca derse ait yüzlerce modül bulunmaktadır. Gönderilen ödeneklerle öğrenci sayısına göre orjinaline uygun ölçü ve renkte modül çoğaltımı okullarımızda nasıl yapılacaktır?

2-Diğer okullarda öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımı yapılırken mesleki eğitim de bu yılda öğrenciler neden kitapsız kalmıştır?

3-Modüllerin basım ve satımı yapan onlarca kişi ve kuruluş türemiş okul ve öğrenciler bunlara mahkûm edilmesine neden göz yumulmuştur?

4-Maliye Bakanlığı tasarruf tedbirlerini bahane ederek ödenekleri durdurmuş Milli Eğitim Bakanlığı ise çaresizlik içinde sorunu Okul müdürlerine havale etmiştir.

Bu işi okul müdürlerine havale ederek, görmezlikten gelerek çözmeyi mi düşünüyorsunuz?

5-Modül Çoğaltım işini Bakanlık olarak neden tek elden yapmıyorsunuz?

6-Her serfinde ?Okul-aile birliği imkânları? kullanılarak bir şeyler yapılmasını istemektesiniz. Makbuz karşılığı okullara yardım alan okul idarecilerine de soruşturma açmaktasınız. Okul-aile birliği üretim yapan birlikler midir? Okul-aile birliklerinde sınırsız para stokumu bulunmaktadır?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber