Mersin'de PKK'nın gençlik yapılanması çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna elaman kazandıran, ev, işyeri kundaklayan ve korsan eylemler düzenlenen gençlik yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda 33 kişi yakalandı.

Operasyonla ilgili açıklamayı Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, valilik toplantı salonunda yaptı. Vali Aksoy, operasyonun Mersin merkezli olmak üzere Adana, Diyarbakır, İstanbul ve Şırnak'ta gerçekleştirildiğini söyledi.

Terör örgütünün çocukları kullandığının bu operasyonda bir kez daha deşifre edildiğini belirten Aksoy, gözaltına alınanlardan suça sürüklenen 4 çocuk hakkında ise Çocuk Şube Müdürlüğü'nde işlemlerin yapıldığını kaydetti.

Şüphelilerin terör örgütünün dağ kadrosuna eleman ve para temin etme faaliyetlerini yürüttüklerinin belirlendiğini ifade eden Aksoy, "Şüpheliler, bölücü terör örgütünü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, kanunsuz ve şiddet içeren sokak eylemleri organize etmek ve katılmak, terör örgütü içerisinde faaliyet göstermek üzere örgütün kamplarına eleman aktarmak, terör örgütü adına şahısları darp ve etmek suçlarından adli makamlara sevk edildi." dedi.

Öte yandan şüphelilerin evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda, 1 adet örgüte finans aktarımında kullanılan banka hesap kartı, 51 adet cep telefonu, 50 adet sim kart, 5 bilgisayar, 108 adet CD, 6 kamera kaseti, 1 adet fotoğraf makinesi ve bol miktarda örgütü ait doküman ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber