Yurtdışında görev yapacak diyanet görevlileri 4 dil bilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2009 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt dışına gönderilmek için açılan sınavı kazanan 109 kişi, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Flemenkçe dillerini öğrenecek.

Bursa'da Nilüfer Diyanet Eğitim Merkezi'nde düzenlenen dil kursunun açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput, Nilüfer İlçe Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve kursiyerler katıldı.

Türkiye genelinde imam hatip mezunları, Kur'an kursu hocası ve müftülerin katıldığı eleme sınavını kazanan 109 kursiyer, yazılı sınav sonucu Bakanlıklararası Kültür Komisyonu'nda mülakattan geçirildi.

Almanca, İngilizce, Fransızca ve Flemenkçe dersleri almaya başlayan kursiyerler, 6 aylık kurs bitimi sonunda değişik ülkelerde 4 yıl boyunca görevlendirilecek.

Kursun açılışında konuşan Vali Şahabettin Harput, kursiyerlere Bursa' da bulundukları süre içerisinde tüm tarihi yerlerin mutlaka gezilmesi gerektiğini ve yapacakları bu kutsal görevi en iyi şekilde yapacaklarından emin olduğunu söyledi. Harput, "İslamiyet'i en iyi şekilde yurtdışında tanıtacak olan kursiyer arkadaşlarıma bu kutsal görevi üstlendikleri için kendilerine içtenlikle teşekkür ederek meslek hayatlarında başarılar dilerim." dedi.

Kursiyerlere yapacakları görevin kendileri için çok büyük bir tecrübe olacağını belirten İl Müftüsü Mahmut Gündüz ise, kurs süresince kursiyerlere her türlü imkanın sağlanacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber