Paşaların ev araması 10 dakikada bitirilmiş

Haber Giriş : 13 Ocak 2009 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında 7 Ocak'ta yapılan son operasyonun ayrıntıları netleşmeye başladı. Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, eski Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Yarbay Mustafa Dönmez'in evlerinde yapılan aramanın 2,5 saatlik gecikmeyle gerçekleştiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, askerî lojmanlardaki aramalara polisin katılmasına izin verilmedi. Arama işlemi Ankara'da görevli bir savcı ve askerî savcının eşliğinde 10 dakikada tamamlandı. Ayrıca yapılan teknik takip sonucunda evinde arama yapıldığı sırada Yarbay Dönmez'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda olduğu belirlendi. Kimliği belirlenemeyen bir kişinin Dönmez'i telefonla arayarak, "Neredesin, polisler seni arıyor?" dediği, bu görüşmenin ardından Dönmez'in kayıplara karıştığı ileri sürüldü. Yarbayın Sapanca'daki yazlık evinde polis tarafından yapılan aramada 22 el bombası ele geçirilmişti.

Alınan bilgilere göre, Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleşen gözaltı ve aramalar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 5 savcı görevlendirdi. Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun evinde yapılan arama, savcı sayısının yeterli olmaması nedeniyle gecikti. Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Tümgeneral Erdal Şenel ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Merkezi'nde görevli Yarbay Mustafa Dönmez'e ait ikametlerde yapılan aramalarda ise ilginç olaylar yaşandı. Özel yetkili ağır ceza mahkemesi savcıları ile polis memurları, sabah 07.00 sularında şüphelilerin oturduğu askerî lojmanlara gitti. Ancak saat 09.30'a kadar Merkez Komutanlığı'ndan arama izni çıkmadı. Daha sonra polis ekiplerinin lojmanlara girişi engellenirken, sadece görevli savcıya arama imkanı tanındı. Bu işlem Merkez Komutanlığı'nda görevli askerler ve askerî savcı eşliğinde gerçekleşti. 10 dakika süren aramalarda hiçbir bulguya ulaşılamadığı rapor edildi. Sivil adreslerde yapılan aramalar ise yaklaşık 6 saat sürdü.

Operasyon kapsamında hakkında yakalama emri bulunan Yarbay Mustafa Dönmez'in polis tarafından arandığı saatlerde görevli bulunduğu Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda olduğu ortaya çıktı. Dönmez'i bir kişinin arayarak, "Neredesin, polisler seni arıyor?" demesi, Dönmez'in de "Tamam geliyorum." karşılığını vermesi teknik takip sırasında kayda alındı. Baz dökümlerinden Dönmez'in bu konuşmayı yaptığı sırada Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda olduğu saptandı. Görüşmenin ardından kayıplara karışan Yarbay Dönmez'den bir daha haber alınamadı. Sedat Güneç, Alper Sancar, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber