9 aylık bebeğin ölümünde ihmal iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 15:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

YÜKSEK ateş şikayetiyle getirildiği Bodrum Devlet Hastanesi'nden İzmir'e sevk edilirken yolda kalbi duran, sonrasında Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alınan ancak bu sabah ?menenjit'e bağlı olarak yaşamını yitirdiği açıklanan 9 aylık Abdülsamed Çiftçi'nin ailesi hastaneyi sorumlu tuttu. Aile, gerekli müdahaleyi yapmadığını ileri sürdüğü Bodrum Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çiftçi ailesinin 9 aylık bebekleri Abdülsamed, geçen 10 Aralık'ta fenalaştı. Yüksek ateş şikayetiyle Bodrum Devlet Hastanesi'ne getirilen bebek, tedavisinin ardından evine gönderildi. Ertesi gün yeniden rahatsızlanan ve aynı hastaneye getirilen Abdülsamed bebek, bu kez ?beyin iltihabı' teşhisi konularak ambulansla İzmir'e sevk edildi. Ancak yolda fenalaşan, bir kez kalbi duran ve müdahaleyle çalıştırılan bebek, yakındaki Milas Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanede de 4 kez kalbi duran ve yeniden çalıştırılan bebek, bugün sabaha karşı hayatını kaybetti. Cesedi Milas Devlet Hastanesi morguna konulan Abdülsamed Çiftçi'nin, ?menenjit'e bağlı olarak hayatını kaybettiği açıklandı.

AİLE İLK HASTANEYİ SUÇLADI

Evlat acısıyla sarsılan Çiftçi ailesi ise gerekli müdahaleyi yapmadığını ileri sürdüğü Bodrum Devlet Hastanesi yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Morgdan bebeğini teslim alan baba Orhan Çiftçi şunları söyledi:

?Oğlum Milas Devlet Hastanesi'nde tutulan rapora göre menenjitten öldü. Cumartesi akşamı bebeğimin ateşi çıktı ve Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürdük. Ateş düşürücü önlemler alıp, iğne yapıp eve gönderdiler. Bebek fenalaşınca yeniden hastaneye getirdik. Yoğun bakıma aldıktan bir süre sonra da ambulansla İzmir'e sevk ettiler. Yolda bebek iyice ağırlaşıp kalbi durunca müdahaleyi yapıp kalbi çalıştırdılar ve Milas Devlet Hastanesi'ne getirdiler. Burada yapılan müdahaleyle bebeğim hayata döndü. Ardından 4 kez daha kalbi durdu ve yine çalıştırıldı. Ancak oğlum bu sabaha karşı öldü. İğne yapıp eve göndermeselerdi oğlum yaşıyor olacaktı.?

BAŞHEKİM: AİLE ÜZGÜN, ŞİKAYET NORMAL

Ailenin iddialarının doğru olmadığını savunan Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kazım Kocagil ise şöyle konuştu:

?Bebek ilk hastaneye getirildiği gün yüksek ateş teşhisi konuldu ve ateş düşürücü önlemler alınıp evine gönderildi. İkinci gün yeniden getirildiğinde ise yapılan tetkiklerde beyin iltihabı teşhisi konuldu. Bizzat ben acil olduğu gerekçesiyle tam donanımlı ambulans ile İzmir'e sevkini yaptım. Çünkü bu tür rahatsızlıklar bebeklerde çok hızlı ilerler ve sonuçları çok ağır olabilirdi. Bebeğin sağlığını korumak için kurum olarak gerekli tüm işlemler yapıldı. Şu anda doktorlar veya herhangi bir sağlık personeli hakkında açılan bir soruşturma yok. Tabii aile üzgün olduğu için şikayetçi olabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber