?Algılamam bu kadar' diyen öğrenciye dayak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 19:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ISPARTA'nın Uluborlu İlçesi'nde, deneme sınavından düşük puan alan Cumhuriyet Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Fettullah Cankı, iddiaya göre ?Algılamam bu kadar? dediği için öğretmeni Rıza Özçelik tarafından düvülüp burnu kırıldı. Dayak yiyen kardeşi için ?7 gün iş göremez' raporu alan ağabey Davut Cankı, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında inceleme başlattı.

Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yatılı okuyan 10'uncu sınıf öğrencisi Fettullah Cankı, tarih öğretmeni Rıza Özçelik tarafından dövüldüğünü iddia etti. 9 Ocak Cuma günü öğleden sonra, bir hafta önce yapılan üniversiteye hazırlık deneme sınavının sonuç karneleriyle birlikte sınıfa giren tarih öğretmeni Rıza Özçelik, öğrencileri tek tek masasına çağırıp aldıkları puanlar hakkındaki düşüncelerini sordu. Daha önce ilan panosunda puanının düşük olduğunu öğrenen Fettullah Cankı, sıra kendisine geldiğinde ?Hocam kafam bu kadar algılıyor, algılamam bu kadar? dedi. Bu cevap karşısında sinirlenen Özçelik, ?Gel sana algılama nasıl olur öğreteyim? diyerek, iddiaya göre ceketini çıkardı ve avuç içiyle öğrencisinin yüzüne sert şekilde vurdu. Öğretmen, acı içerisinde sırasına oturan Cankı'nın burnundaki kanamaya rağmen, lavaboya gitmesine de izin vermedi.

Ailesi İstanbul'da oturan, Uluborlu'da yatılı olarak öğretim gören Fettullah Cankı, 25 dakika boyunca derste oturduğunu, ders çıkışı İstiklal Marşı töreni yerine pansiyon odasına giderek tampon yaptırdığını söyledi. Cankı'nın durumu ailesine haber vermesi üzerine, pazar akşamı olayı öğrenen ağabey Davut Cankı, Uluborlu'ya geldi. Sabah saatlerinde kardeşinin yüzünü morarmış şekilde gören Davut Cankı, Okul Müdürü Mehmet Daldal'la görüştü. Ağabey Cankı, Müdür Daldal'ın, ?Kardeşiniz düşük puan aldığı için öğretmenimiz bir anlık sinirle vurmuş. Böyle vakalar olabilir. Kusura bakmayın. İnşallah böyle birşey tekrar yaşanmaz? dediği ileri sürüldü.

Uluborlu'dan aldığı sevkle kardeşini Isparta Devlet Hastanesi'ne getiren Davut Cankı, ?Kardeşimi kulak burun boğaz servisine götürdüm. Burnunda 3 kırık tespit edildi ve 7 gün iş göremez raporu aldık. Raporla birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum? diye konuştu.

GEREKEN YAPILSIN

Öğretmen Özçelik hakkında gerekenin yapılmasını isteyen ağabey Cankı, ?Bir öğrenci bir memleket demek. Yarın benim kardeşim bu ülkede bir vali, bir kaymakam, bir savcı olabilirdi. Ancak bu olay onun hayallerini yıktı, geleceğini yok etti. Yetkililerden gerekeni yapmalarını istiyorum? diye konuştu. Fettullah Cankı ise yaşadığı bu travma sonrası okuldan ayrılmayı düşündüğünü belirterek, ?Kazanıp geldiğim okulumda eğitimime devam etmem artık zor görünüyor? dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Eğitim'den sorumlu Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, öğrencisini yumrukladığı iddia edilen öğretmen Rıza Özçelik hakkında gerekli incelemenin başlatıldığını söyledi. Şaşmaz, ?Uluborlu'da meydana gelen bu elim olayı öğrendik. Öğretmen hakkında zaten adliyeye başvuruda bulunulmuş. Biz işin idari disiplin boyutuna bakıyoruz. Eğitimde dayağı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Yapılacak inceleme sonrası suç teşkil eden bir durum varsa öğretmen sonuçlarına katlanacak? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber