Unakıtan: CHP nerede faydalı iş var ona itiraz ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülke için yapılan her türlü güzel işe karşı çıktığını belirterek, "Mübarekler memlekete nerede faydalı iş var, ona itiraz ediyorlar. Yine bunların itirazı yüzünden hızlı tren gecikmiş." dedi.

Bakan Unakıtan, Eskişehir'deki Çevre Yolu'nda yapımı tamamlanan köprülü kavşağın açılış törenine katıldı. Törene AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, Vali Mehmet Kılıçlar, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar katıldı.

Unakıtan burada yaptığı konuşma'da CHP ve DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i eleştirdi.

İlk etapta Ankara-Eskişehir arasında hizmet verecek hızlı tren çalışmalarının bittiğini, kendisinin de deneme seferlerine katıldığını ve hızlı trenle Eskişehir yakınlarına kadar geldiğini söyledi. Ancak, hızlı trenin şimdi de Atatürk Orman Çiftliği'nin yanındaki üst geçide takıldığını belirten Bakan Unakıtan, bunun da müsebibinin CHP olduğunu kaydetti. CHP'yi ülkedeki her türlü güzel işin önünü set çekmekle suçlayan Bakan Unakıtan, şöyle devam etti:

''Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği'nde bir üst geçit var. CHP'nin itirazı üzerine Danıştay bu geçidi durdurmuş. Biliyorsunuz onlar nerede iyi iş yapılır hemen itiraz ederler. Duyunca şaşırdım. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da her şeyin bittiğini, sadece geçit sorununu aşmaya çalıştıklarını anlattı. Mübarekler memlekete nerede faydalı iş var, ona itiraz ediyorlar. Bu CHP'nin engeli bugün değil ki yıllardır var, şimdi değil. Bu nedenle hızlı tren gecikmiş. Başka bir formül üzerinde duruyorlar. Ben de dedim ki; (hemen bir çıkış formülü bulun). Biz bu engelleri aşa aşa geldik. Bu engelleri aşamasaydık ne bunları, ne de başka iş yapabilirdik. Engel falan tanımadık, geldik."

Bakan Unakıtan, açılışı yapılan köprülü kavşağın yapımında da sorun yaşandığını, bunun da sebebinin Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olduğunu ifade etti. Kavşak için yapılacak bölümün 300 metrelik bölümün Büyükşehir Belediyesi alanında olduğunu anlatan Bakan Unakıtan, bunun çözümü için de Başkan Büyükerşen'den yardım istediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Hocam aç bu yolu parası neyse vereceğim dedim. Ama nafile Büyükerşen (açmam) dedi. Ne olacak? Yeniden rica ettim. (Kente, Eskişehirlilere hizmettir aç) dedim. Yine (açmam) dedi. Ben de dedim ki açın gitsin. Ne yani O (açmam) dedi diye açılmayacak mı bu köprü? Açtık, geçip gittik. Hadi bakalım kapatsınlar da göreyim. İnsana değer veren bir anlayışla çalışıyoruz. Kente hizmetleri bir bir getiriyoruz.''

Vali Mehmet Kılıçlar da, Eskişehir'e yeni geldiğini ve böyle bir kentte çalışmaktan büyük onur duyduğunu dile getirdi.

Bu arada, tören sırasında ilginç olaylarda yaşandı. Bakan Unakıtan'ın bulunduğu protokol bölümüne tören başlamadan önce 2 adet elektrikli ısıtıcı yerleştirildi. Ancak, Bakan Unakıtan, görevlileri çağırarak ısıtıcıları kapatmalarını ve yerlerinden almalarını istedi. Bunun üzerine ısıtıcılardan biri alındı. Diğeri ise Bakan Unakıtan'ın yanında kaldı. Fakat, Bakan'ın talimatıyla ısıtıcı çalıştırılmadı.

Konuşmak için kürsüye gelen Bakan Unıkatan, bu konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kusura bakmayın. Benden önce konuşanlar bana tuzak hazırlar gibi pardösü giymeden çıktılar kürsüye. Fakat ben o tuzağa gelmedim. Üşütmemem, soğuk almamam lazım. Hem Türkiye hem Eskişehir'e lazımım. Eşim Ahsen hanım da (sakın ha üşütme diyor) ve bana onun için daha iyi bakıyor. Her zamankinden daha fazla bakıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber