YÖK Genel Kurulunun toplantısı sona erdi... YÖK ÖSS kararını erteledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - YÖK Genel Kurulunun bugünkü toplantısında, ÖSS'de yapılması planlanan değişikliklerin görüşülmesine 29 Ocak'taki toplantıda devam edilmesine karar verildi.

YÖK Genel Kurulunun, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantının, ÖSS'de yapılması planlanan değişikliklerin ele alındığı öğleden sonraki bölümüne ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da katıldı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, üniversiteye giriş sisteminde yapılması planan değişikliklerin görüşüldüğü, ancak herhangi bir karar verilmediği belirtildi.

Açıklamada, konuya ilişkin görüşmelere Genel Kurul'un 29 Ocak 2009 tarihinde yapılacak toplantısında devam edileceği kaydedildi.


YÖK toplantısına Yarımağan katılıyor

YÖK Genel Kurulu toplantısının öğleden sonraki oturumuna, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da katılıyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK'teki genel kurul toplantısına yemek arası verildi.

Özcan, kendisine soru yöneltmek üzere bekleyen gazetecilere, ''Sizin merak ettiğiniz şeyleri konuşmadık. Öğleden sonraya kaldı'' dedi.

''YÖK'ün 5 üyesinin, dün yaptıkları YÖK'ü eleştiren açıklamalarının toplantıda gündeme gelip gelmediğinin'' sorulması üzerine Özcan, ''Hayır. Hiçbiri gündeme gelmedi'' diye konuştu. Özcan, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, ''Bildiriyle ilgili konuşmayacağım'' dedi.

Toplantıyla ilgili açıklama yapılıp yapılmayacağı sorusuna Özcan, ''Size bir şey dağıtırız'' karşılığını verdi.

Söz konusu açıklamanın altında imzası bulunan YÖK Üyesi Prof. Dr. Fikret Şenses de sorular üzerine, açıklamalarının toplantıda gündeme gelmediğini söyledi. ''YÖK Başkanı'nın bir tepkisi oldu mu?'' sorusuna Şenses, ''Hayır'' yanıtını verdi.

''Açıklamayı YÖK'e de sundunuz mu?'' yönündeki soruya, ''Sunulmuş oldu tabii...'' diyen Şenses, ''Siz basına açıklayınca mı sunulmuş oldu?'' sorusu üzerine ''Evet'' dedi.

Şenses, diğer üyelerden bir tepki gelip gelmediğinin sorulması üzerine, ''Hayır. Sözlü olarak bir şey gelmedi'' diye konuştu. Bir gazetecinin, ''Yazılı olarak mı geldi?'' sorusuna, ''Tavır olarak gelmiş olabilir'' diyen Şenses, ''Nasıl bir tavır? Size hiç bakmadılar mı, ilgilenmediler mi?'' yönündeki sorulara, ''Evet. Bazılarından öyle olabilir'' yanıtını verdi.

''Dünkü açıklamalarınızı bu toplantıda dile getirmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusunu, ''Neden getirelim ki, yazılı var işte'' diye yanıtlayan Şenses, söz konusu açıklamadaki tepkilerini, daha önceki genel kurul toplantılarında dile getirdiklerini hatırlattı.

YÖK Üyesi Prof. Dr. İsa Eşme de toplantının sabahki bölümünde rutin konuların ele alındığını, ÖSS'nin öğleden sonra görüşüleceğini söyledi.

Prof. Dr. Eşme, 5 YÖK üyesinin açıklamasının altında kendi imzasının bulunmadığının hatırlatılması üzerine, ''Ben o toplantıda bulunmadım ama açıklamadan haberim var'' dedi.

Toplantının öğleden sonraki bölümüne ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan da katılıyor.


YÖK Genel Kurulu toplantısı başladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK'te toplanan genel kurulda, ÖSS'de yapılacak değişiklikler görüşülecek.

Toplantıda, Prof. Dr. Tunçalp Özgen ve Prof. Dr. Enver Hasanoğlu'nun dışındaki üyelerin hazır bulunduğu bildirildi. Özgen ve Hasanoğlu'nun, toplantıya daha sonra katılacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber