Elektronik postayla şantaja 3 yıl hapis istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2009 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli'ye elektronik posta göndererek, şantaj yaptığı iddiasıyla yargılanan sanığın, 3 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Trueson Han katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Murat Sarıtaş, TMSF'de Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını belirterek, Han'ın, TMSF'nin el koyduğu ve internet hizmetleri veren bir firmadan alacağının bulunduğunu çalıştığı kuruma bildirdiğini, bu nedenle kuruma gelen sanık ile birkaç kez görüştüğünü kaydetti.

Davaya konu elektronik postadan haberi olmadığını belirten Sarıtaş, sanığın şantaj yaptığına dair de bilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Duruşmada söz alan Han, polisin düzenlediği raporda, şantaja ilişkin elektronik postanın kendi bilgisayarından gitmediğinin kabul edildiğini savunarak, kendisine ait adresten gönderilen ve şantajla ilgisi bulunan herhangi bir elektronik posta olmadığını öne sürdü.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Mertcan, sanığın ?şantaj? suçunu düzenleyen ve 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası öngören TCK'nın 107. maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi.

Duruşma, sanık ve avukatının savunmalarını hazırlamaları amacıyla ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ?müşteki? Emre Kurttepeli'nin Mynet A.Ş'nin hissedarı olduğu belirtilerek, 26 Şubat 2008'de müştekiye, Trueson Han'a ait adresten ?şantaj? suçunu oluşturan elektronik posta gönderildiği anlatılıyor.

İddianamede, sanığın ?şantaj? suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapsi talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber