Yeni rektör Yunus Söylet'i tabutla protesto ettiler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, görevinin ilk gününde bir grup öğrenci tarafından siyah tabutla protesto edildi. Rektör Söylet'in makam aracına binişi sırasında bir öğrencinin araca doğru yürümeye çalışması üzerine güvenlik görevlileri ve öğrenci arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Rektör Söylet'in üniversiteden çıkışının hemen ardından toplanana 10 kişilik öğrenci grubu temsili tabutla eylem gerçekleştirdi. İÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ve yeni Rektör Söylet'in maskelerini yüzlerine takan protestocular, küçük bir oyun sergiledi. Oyunun ardından yapılan basın açıklamasında Söylet'in rektörlük seçimlerinde 2. olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmasının Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) üniversiteler yönelik bir saldırısı olduğu iddia edildi. Açıklamada ayrıca, "AKP'li olmaktan gurur duyan Yunus Söylet bugün üniversitemizde rektör olarak göreve başladı. Seçimler öncesinde öğrencilere dair hiçbir vaadi bulunmayan ve üniversitemize rektör olarak atanan AKP'li Yunus Söylet, Tayyip Erdoğan'ın yakın dostu ve aile doktorudur" ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasının ardından grup, üzerinde "Hamdolsun bilimi de gömdük" yazılı siyah kartondan yapılmış olan tabutu rektörlük binasına sokmaya çalıştı. Bu girişimleri polis ve güvenlik görevlisi engelin takılan protestocular, öfkeli bir şekilde tabutu yere atarak parçaladı. Eylem sonrasında göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber