Öğretmenin, soruyu bilmeyen öğrencisinin ayağını kırdığı iddia edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 14:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'da bir öğretmenin, soruyu bilmeyen ilköğretim okulu öğrencisinin ayağını kırdığı iddia edildi. Ailenin suç duyurusunda bulunduğu öğretmen, ücret karşılığında çalıştığı okuldan bir gün sonra ayrıldı.

Şanlıurfa'nın Eyüp Nebi Mahallesi'nde bulunan Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulunda okuyan 3. sınıf öğrencisi Kevser Keskinli (9), iddiaya göre sınıf öğretmeni Mehmet D. tarafından matematik dersinde tahtaya kaldırıldı. Öğretmenin sorduğu sorucuyu cevaplayamayınca öğretmeni tarafından önce dövüldü ve ardından tekmelendi. Ayak bileğine gelen tekmeyle yere düşen Kevser Keskinli, daha sonra yerine geçti.

Öğretmeni tarafından şiddet gördüğünü iddia eden ilköğretim öğrencisi Kevser Keskinli, "Öğretmen beni matematik dersinde tahtaya kaldırdı. Tahtaya yazdığı soruyu bilmedim. Saçımı tutup kafamı tahtaya vurdu. Sonra bu soruyu bil dedi. Yine bilemedim. Sonra ayağıyla bana vurdu. Zaten öğretmenimiz herkesi dövüyordu. Beni dövdükten sonra da 3 tane de tokat vurdu ve annene babana söyleme diyerek tehdit etti." diye konuştu.

Aynı sınıfa giden kız kardeşi Kader Keskinli ise (8), "Öğretmenimiz herkese çok kızar vururdu. O gün Kevser'i derse kaldırdı. Soru sordu bilmeyince 3 tane tokat attı. Sonra ayağından tekmeledi ve omuzlarından tutarak havaya kaldırdı. Hemen herkesi her gün dövüyordu. Çok kötü bir öğretmendi. Daha önceki öğretmenimiz de bazen bizi döverdi ama çok yavaş vururdu ve severdi. Biz korkumuzdan müdüre söyleyemedik. Öğretmen sonra sınıfa gelip eşyalarını topladı. Çocuklara dönüp çocuklar ben Kevser'i dövdüm mü diye sordu. Çocuklarda korktuklarından hayır dediler." dedi.

Çocukları dövmenin yasak olduğunu bildiğini söyleyen baba Mahmut Keskinli ise "Annesi Kevser'in ayağını şişik görünce öğretmenin vurduğunu öğrenmiş. Bunun üzerine karakola gidip şikayet etmiş. Sonra da kızı alıp doktora götürmüş. Onlar da ayağında çatlak olduğu gerekçesiyle alçıya aldılar. Ben şoförlük yapıyorum. İstanbul'dan geldiğimde 2 gün sonra olanları öğrendim. Daha sonra kızımı döven öğretmenin ücretli olduğunu öğrendik. O günden sonra da okula gitmemiş." diye konuştu.

Baba Mahmut Keskinli, "Yetkililer çocuklarınızı neden okula göndermiyorsunuz diyorlar. Çocuklarımızı dayak yesinler diye mi gönderelim." diyerek tepki gösterdi.

Anne Rinde Keskinli (37) de, "Ben okul okumadım ama kızlarım okusun istedim. Başbakan ve eşi kızlarınızı okula gönderin diyorlar. Ben okumadım kızlarım okusun diye okula gönderdim. Ancak öğretmeni kızımın ayağını kırdı. Yetkililerden bunun hesabını sorulmasını istiyorum." dedi.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de olayı doğrulayarak, olaydan 1 gün sonra polislerin okula gelip Mehmet D. adlı öğretmeni karakola götürdüğünü, ifadesi alındıktan sonra okulla ilişkisinin kesildiğini kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber