Sağlık Sen: Sağlık kuruluşları merkeze alınmamalı, bu sosyal devlet olgusuna zarar verir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2009 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, özel sağlık kuruluşlarını merkeze alınmaması gerektiğini söyleyerek, bu yolla yapılacak olan yapılanmanın sosyal devlet olgusuna zarar vereceğini ifade etti.

Kaçar, sendikanın il yönetimi ile birlikte Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Şerefoğlu'nu ziyaret etti.

Basın mensuplarına gündemle ilgili bazı konularda açıklama yapan Kaçar, sağlıkta geri dönüşümün kısa orta ve uzun vadede başarılı olabilmesi için 400 bin sağlık personelinin çalışma koşullarının düzeltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Hastanelerde çalışan personellerden yemek ücreti alınması ile ilgili görüşlerini dile getiren Kaçar, Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı bir tebliğ ile yataklı tedavi kurumlarında yani hastanelerde görev yapan, nöbet tutanların yemek ücretlerinin kendilerinden alındığını hatırlattı.

Kaçar, "Tabi hastaneler diğer kurumlar gibi değildir. 24 saat esasına göre çalışılır ve insan hayatı ile yakından ilgilidir. Bu anlamda arkadaşlarımız ciddi anlamda mağduriyete uğramışlardır. Bugüne kadar yapılan bütün girişimlere göre rağmen herhangi bir gelişme olmamıştı. Biz de Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştük ve en kısa zamanda bu değişikliğin sağlanabileceğini umuyorum." dedi.

Eczacılar ile hükümet arasında yaşanan ilaç krizi konusuna da değinen Kaçar, eczacıların yaptıkları hizmetin karşılığındaki ücreti zamanında almalarının önemli olduğunu belirterek, "Sonuçta ticari bir kuruluş. Bu işin döngüsünü sağlayabilmeleri için devletimizin de buna yardımcı olması gerekiyor. Ancak yaşanan aksaklıkları siyasi mülahazalara meydan vermeden büyütmeden, diyalog kanallarını sürekli açık tutarak uzlaşma konusunda bir birbirlerine yardımcı olmaları gerekiyor" diye konuştu.

Sağlıkta kamunun sağlık hizmetlerine mutlaka devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Kaçar, "Özel sektörün teşvik edilmesi gerekli ancak belirli sınırlandırılma mutlaka getirilmeli. Onun için sosyal devlet gereği kamunun sağlık hizmetlerini devam ettirmesi gerekiyor. Ancak özel sağlık kuruluşları hiçbir zaman merkeze alınarak yapılacak bir yapılanma sosyal devlet olgusuna ciddi anlamda zarar verir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber