Tacizle suçlanan öğretmen açığa alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 14:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

YALOVA'nın Çınarcık ilçesindeki Çok Programlı Lisede Biyoloji öğretmeni olan, ancak yeterli kadro olmadğı için din ve sağlık derslerine de giren 45 yaşındaki M.Ç., kız öğrencilerine tacizde bulunduğu iddiasıyla Valilik tarafından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı. Yalova Valisi Mehmet Ersoy, öğretmen hakkındaki kesin kararın soruşturma sonunda verileceğini söyledi.

Çınarcık İlçesi'nde bulunan Çok Programlı Lise'de 7 yıldır Biyoloji Öğretmeni olarak görev yapan M.Ç.'nin sınıfta kız öğrencilerin sıralarına oturarak, onlara sarılıp, taciz etmekle suçlandı. 9'uncu sınıfa giden hepsi 15 yaşında olan G.A., A.A. ve S.Ö. adındaki öğrencilerin olayı ailelerine anlatmaları sonucu, okul gelen velilerin şikayeti üzerine, öğretmen M.Ç. hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği iki müfettiş okula gelerek öğrenciler, öğretmenler ve suçlanan öğretmenle görüştü.

Yalova Valisi Mehmet Ersoy dün İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ve Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Öner'le görüştü. Daha sonra açıklama yapan Vali Ersoy, ?Ailelerden gelen şikayetler üzerine konunun üzerine hassasiyetle gittik. Çınarcık Kaymakamı Şükrü Kara da konuyu yakından takip etti. Yapılan soruşturmanın sağlıklı olması nedeniyle öğretmeni açığa aldık. Hakkındaki karar, soruşturma sonunda verilecek? dedi.

Okul Müdürü Sedat Bayındır ise suçlamayı kabul etmeyip kendisine komplo kurulduğunu öne süren M.Ç.'nin gelişmeleri dışarıdan takip ettiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber