Kandilli'yi bıktıran soru: Deprem olacak mı?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sema ENGEZ/ADANA, (DHA)

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesinde yer alan ?Eleştiri, öneri ve ayrıntılı bilgi için lütfen bize yazın' bölümünde, ?Lütfen ?Deprem olacak mı?' sorusunu sormayın' notu dikkat çekti.

?www.koeri.boun.edu.tr' adresli internet sitesinde son depremler listesi bölümü açılınca ?Türkiye ve yakın çevresindeki son depremler. Ulusal deprem izleme merkezi hızlı çözümleri' sayfası çıkıyor. Bu sayfada son depremler meydana geldiği saat, şiddeti, merkez üssü ve derinliği detaylarıyla veriliyor. Deprem olduktan yaklaşık 10 dakika sonra bu veriler sitede yayınlanıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, en doğru bilginin verildiği bu sayfanın en altındaki dipnotta, ?Eleştiri, öneri ve ayrıntılı bilgi için lütfen bize yazın' denilirken, ?Lütfen 'Deprem olacak mı?' sorusunu sormayın' notu dikkat çekiyor. Bu yazının, site editörleri tarafından, bu soruların çok sık sorulması nedeniyle bıkıp, yazdıkları sanılıyor.

Öte yandan, Kandilli Rasathanesi, '0216-5564400' numaralı telefon ile ?Deprem Bilgi Hattı'nı devreye koyarak bilgi edinme ve santral hizmetlerini birbirinden ayırıp kısa sürede detaylı bilgi de veriyor. Deprem Bilgi Hattı'nda, ?Türkiye genelinde meydana gelen son depremlere ait bilgiler', 'İllere (plaka kodu tuşlanarak) göre son olan deprem bilgileri', ?İllere göre bir önceki güne ait deprem bilgisi', ?Deprem hakkında genel bilgiler' ve ?Depremde (öncesi-anı-sonrası) alınacak önlemler' detaylı anlatılıyor. Bu bölümde de başka konularla ilgili sıkça soru geldiği için ?Deprem Bilgi hattı ile yalnızca depremle ilgili bilgilere otomatik olarak yanıt verilmektedir' notu da aktarılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber