Engin Çeber davasının görüleceği salonda izdiham yaşandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cezaevinde ve karakolda gördüğü işkenceden öldüğü iddia edilen Engin Çeber olayına ilişkin açılan davanın görüldüğü duruşma salonuna, Ergenekon davasında olduğu gibi ses ve görüntü sistemi kuruldu. Birçok kişi ve kurumun müdahil olmak istemesi nedeniyle salonda izdiham yaşandı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlayan duruşma, salonun darlığı nedeniyle Bakırköy 34. Asliye Ceza Mahkemesi salonunda yapıldı. Salona, Ergenekon davasında olduğu gibi ses ve görüntü sistemi kuruldu. Birçok kişi ve kurumun müdahil olmak istemesi nedeniyle izdiham yaşandı. Mahkeme heyeti, 6'sı tutuklu 41 sanığın katıldığı duruşmaya her sanık için 3'er avukatın girebileceğine karar verdi.

Duruşmada önce kimlik tespitleri yapıldı. Ardından Mahkeme Başkanı Nesibe Söyletir, 24 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında istenen cezaların bulunduğu bölümü okumaya başladı. Bu sırada söz alan bir avukat, iddianamenin hukuki açıdan savcı tarafından okunması gerektiğini söyledi. Cumhuriyet savcısı da, iddianamenin savcılar tarafından okunacağın dair kanun herhangi bir madde bulunmadığını belirtti. İddianamenin mahkeme heyeti tarafından okunmasına karar verildi.

Duruşmaya öğle arası verildi. Öğleden sonraki oturumda mahkeme heyetinin, müdahil olmak isteyenlerin taleplerini değerlendirdikten sonra savunmalara geçmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber