Memurlar.net'in 7 haberi Meclis gündeminde

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 00:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

?Aksaray, MEB'in Emirlerine Uymuyor?

Haberimizde duyurduğumuz; Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iki yıla bir kademe hakkındaki uygulamalarını dile getirmiştik. Haberimiz; MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'e sorulmuştur.

Yazılı olarak verilen soru önergesinde;

1-Haberin kamuoyunda duyulması üzerinde haberde belirtilen konulara ilişkin olarak bakanlığınızca taşra teşkilatınız olan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

2-Aksaray Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hitaben yazdığınız 31/07/2008 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.01.06.24?1705/59236 sayılı yazı ile 08/09/2008 tarih ve B.08.0.PGM.0.23.1.06.24?1964/77340 sayılı yazılar da açıkça belirtilmiş olmasına rağmen neden bugüne kadar yazılar işleme konulup ilgililer hakkında kademe ilerlemesi yapılmamıştır?

3-Basında çıkan haberler üzerine Aksaray ilinde görev yapan öğretmenlerin kademe ilerlemesinden yararlanmak üzere dilekçe vermek istemesi üzerine; Ortaköy ilçesinde bulunan okulların Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından telefonla aranarak ?hiç kimse dilekçe vermeyecek, dilekçe verenler hakkında yasal işlem yapılacak? şeklinde okul müdürlerine personellerine iletmeleri için sözlü talimat verilmiş midir?

4-Basında haber çıkması üzerine 04.12.2008 tarihinde Aksaray Valiliği aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz imzasıyla Memurlar.Net sitesine gönderilen basın açıklamasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü özlük bölümü yetkilileri hakkında soruşturma açıldığı bildirilmiş olup açılan soruşturma bugün itibariyle hangi aşamadadır? Sonuçlanmış ise hangi görevlilere ne tür cezalar verilmiştir?

5-Kademe terfisinden yararlanmak için kurumları aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmek üzere dilekçe veren öğretmenlere 2008/78 sayılı genelgeniz ile valilikleri dilekçeler konusunda hassas davranmaları konusunda uyarmanıza rağmen neden bugüne kadar cevap verilmemiştir?

6-Öncelikle bakanlığınıza başvuru yapan öğretmenler olmak üzere, Aksaray ilinde görev yapan öğretmenler hakkında iki yılda bir kademe ilerlemesi ne zaman yapılacaktır?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


?Sözleşmelilerin Kadroya Geçirilmesi ve 100 Bin Öğretmen Alımı!?

Haberimizde duyurduğumuz; Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in ?100 Bin Öğretmen Alınırsa hiçbir öğretmen ek ders ücreti alamaz? şeklindeki açıklamalarına istinaden cevaplandırması isteğiyle MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, verilen yazılı soru önergesinde;

1-Norm kadro belirlemesinde Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri için norm kadro belirlenirken şube sayısına göre norm kadro belirlenmektedir. Yani bu kadroları tamamen doldursak bile ek ders ücretlerinin kesilmesi mümkün değildir. En az 18 saat ekders ücreti almaktadırlar.

2-Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu belirlenirken maaş karşılığı 15 saat, ek ders ücreti karşılığı ise 6 sat derse girmesi zorunludur. Yani norm kadro belirlenirken 21 saat üzerinden belirleme yapılmaktadır. Haftada 21 Saat derse giren branş öğretmeni 2 saat rehberlik, 1/10 oranında da hazırlık ve planlama ücreti aldığından haftalık en az 10 saat ücret almaktadır.

3-Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni Norm Kadrosu belirlenirken 40 saate bir öğretmen norm kadro verilmektedir. Bu öğretmenlerde maaş karşılığı 20 saat, ek ders ücreti karşılığı ise 20 sat derse girmesi zorunludur. Yani norm kadro belirlenirken 40 saat üzerinden belirleme yapılmaktadır. Haftada 40 Saat derse giren Atölye ve Laboratuvar Dersleri Öğretmeni 2 saat rehberlik, 1/10 oranında da hazırlık ve planlama ücreti aldığından haftalık en az 24 saat ücret almaktadır. Açıklamalarında bulunduktan sonra;

1-Tüm boş kadrolar doldurulduğunda bile öğretmenlerin ücret alabildiklerini norm kadro yönetmeliği ile yukarıda izah ettim. Buna rağmen neden ?100 Bin Öğretmen Alınırsa hiçbir öğretmen ek ders ücreti alamaz? açıklamasını yapmaktasınız?

2-Açıklamanızla Görev yapan öğretmenlerle atanma bekleyen öğretmenleri karşı karşıya getirmeyi mi amaçlıyorsunuz?

3-Kamuoyunu bu şekilde sürekli yanlış bilgi ile bilgilendirerek aslında sözleşmeli öğretmenliği, kadro bekleyen 200 bine yakın öğretmen adayı olduğu gerçeğini mi gizliyorsunuz?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


?MEB, naklen atamadaki kayırmaya 'yasal yetki' dedi?

Haberimizde duyurduğumuz; Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'in usulsüz atamalara verdiği resmi cevapta ?Bakanlıklara ve Sayın Bakanlara yasal olarak verilen yetki çerçevesinde bahse konu kişilerin atama işlemleri gerçekleştirilmiştir.? şeklindeki açıklamalarına istinaden cevaplandırması isteğiyle MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından verilen yazılı soru önergesinde;

1-Lale Kahraman'ın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde ?Daktilograf? unvanı ile memuriyet hizmetine başladığı daha sonra Van Kahraman Çocuklar Kız YİBO'na 2008?2 atama döneminde Sınıf Öğretmeni olarak doğum ve ikamet yerine naklen atandığını kabul etmektesiniz.

2-Nuran Yavuz ?un Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde ?Yardımcı Hizmetler? unvanı ile memuriyet hizmetine başladığı daha sonra Van Kahraman Çocuklar Kız YİBO'na 2008?2 atama döneminde Sınıf Öğretmeni olarak doğum ve ikamet yerine naklen atandığını kabul etmektesiniz.

3-Cengiz Özer'in atama dönemi olmaması ve bu öğretmenin branşında alım olmamasına rağmen doğum ve ikamet yerine açıktan atandığını kabul etmektesiniz. Açıklamalarında bulunduktan sonra;

1-Binlerce kişi KPSS sınavlarında ter dökerken bu şekilde atamaların yapılmasını nasıl izah edebiliyorsunuz?

2-Hani atama işlemlerinde kayırma yapmayacaktınız?

3-?Bakanlıklara ve Sayın Bakanlara yasal olarak verilen yetki çerçevesinde bahse konu kişilerin atama işlemleri gerçekleştirilmiştir.? derken neden bu üç kişinin seçildiğini izah edebilir misiniz? Atama bekleyen diğer öğretmenler için bu yetkinizi neden kullanmıyorsunuz?

4?657 syılı DMK'nın 76, 68, 92, 71 inci maddelerini, 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat kanunu inceledik. Kuruma bir takım yetkiler verildiği yanlış olmamakla birlikte, bu yetkilerin hiç bir şarta bağlı olmaksızın olmadığı da ilgili kanun maddelerinde görülmektedir. TBMM çatısı altında söylediğiniz, ?Benim yetkimdedir, ben ilçe il milli eğitim müdürlerini bile atıyorum, okul müdürünü mü atayamayacağım?? sözlerinin de ilgili kanunlar incelendiğinde doğru olmadığı anlaşılmaktadır. Buna rağmen hangi yetki ile atadığınızı hala açıklamadınız çünkü herhangi bir yetkiniz bulunmamaktadır. Buna rağmen neden torpille atadım diyemiyorsunuz? Neden dürüst olamıyorsunuz?

5-Hiç bir kanun Anayasaya aykırılık teşkil edemez. O halde ? Benim yetkim dâhilindedir.? dediğiniz atamalar da Anayasaya aykırıdır. ?Anayasa MADDE 10 - Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.?

Anayasanın 10 uncu maddesi incelendiğinde yapmış olduğunuz bu usulsüz atamalar sebebiyle Anayasayı çiğnediğinizin farkında mısınız? Bu kişilere imtiyaz tanıdığınızın farkında mısınız?

6-?Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.? İlkesi siz bağlamıyor mu? Bağlıyorsa bu kişileri atarken hangi şeyleri kriter aldınız? Aldığınız kriterler arasında ?dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep? bulunmakta mıdır? Yada Bu kişilerin göz renklerini mi kriter olarak alıp atadınız? Yoksa bu kişilerle aranıza bir çıkar ilişkisi bulunmakta mıdır? Veya bu kişilere AKP yöneticileri arasında bir akrabalık, eş dost bağlantısı mı bulunmaktadır?

7-Bütün öğretmen ve idareci atamaları tarafından yapılacaksa yönetmeliğe, genelgelere gerek bulunmamaktadır. Atama bekleyen on binlerce yönetici adayını umutlandırmanın bir anlamı yoktur. Bu yapılan insan hakkı ihlalidir. Adam kayırma anlayışı devam ettiği sürece Milli Eğitim Bakanlığına duyulan güven tamamen yok olacaktır. Bakan'da olsanız tüm yetkililerin bu gerçekleri göz önünde bulundurması eğitim çalışanlarının huzur ve mutluluğu için esastır. Bunları neden göz ardı ediyorsunuz?

8--?Bakanlıklara ve Sayın Bakanlara yasal olarak verilen yetki çerçevesinde bahse konu kişilerin atama işlemleri gerçekleştirilmiştir.? şeklindeki yetkinizi bu güne kadar kaç kişi hakkında kullandınız? Bunların bilgilerini verebilir misiniz?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


?Zam ve tazminat kararnamesi MEGEP bağlamında yeniden düzenlenmeli?

Haberimizde duyurduğumuz; Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin kararın III sayılı cetvel kısmında yer alan ?Eğitim Öğretim Tazminatı? bölümünde gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Haberimiz MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'e sorulmuştur.

Yazılı olarak verilen soru önergesinde,

Mesleki Eğitim, Sağlık Meslek Liseleri vb tür okul branşları ?Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı?nda yer almamaktadırlar. Bu durum Öğretmenlere Ödenecek Zam ve Tazminatların ödenmemesine yol açmaktadır. Bu durumun düzeltilmesi için düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

Sorusunun cevabı istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


?İLSİS'te Oynama Yapılıp Puan Yükseltilmiş?

Haberimizde duyurduğumuz; Yaşadığımız çağda en önemli unsurlardan birisi de işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesidir. Milli Eğitim Bakanlığı, elektronik ortamda yürüttüğü işlemler ile diğer bakanlıklara örneklik teşkil etmektedir. Ancak, bugünkü haberimizde skandal niteliğinde bir olaya yer vereceğiz. Olayda, bir öğretmenin İLSİS'teki bilgileri ile oynanarak puanı yükseltildiği ve Anadolu Lisesine atanmaya çalışılmıştır olayı;

MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'e sorulmuştur.

Yazılı olarak verilen soru önergesinde;

1- Konunun önemi ve şu an yönetici atamalarında da bu tür ödüllerin puanlandırılıp personelin yönetici olarak atandığı ülkemizde bu işlem için soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma açılmış ise kimler hangi cezalara çarptırtmışlardır?

2-Personele 1990 yılında aylıkla ödüllendirme maaşına yansıtılmış mıdır?

3-Personelin özlük dosyasında bu ödüler bulunmak tamıdır?

4-Personel bir sendikaya üyemidir üyeyse bu sendikanın adı nedir?

5-Bu personel Karabük Merkez Mehmet Vergili Fen Lisesine Tarih öğretmeni olarak atanmasaydı yerine hangi personel atanacaktı?

6-Gerçek değerlendirme yapılsaydı atanacak yeni personel hangi sendikaya üyedir?

7-Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri yaptıkları basın açıklamasının 2.maddesinde ?Ataması yapılan söz konusu öğretmenin değerlendirme formunda yer alan ödül bilgilerinin kişiye ait olmadığı, bu bilgiden dolayı puan alarak atamada öncelik kazandığı doğru olmakla birlikte bu konu ilk kez Müdürlüğümüzce tespit edilmiştir.? Şeklindeki açıklamalarıyla olayı doğrulamışlardır. Bu yetkililer bu olay hakkında hangi işlemlerde bulunmuşlardır?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


?İstiklal Marşı, okullarda nasıl okunmalı??

Haberimizde duyurduğumuz; İstiklal Marşı yönergesinde bulunan ?sözlü/sözsüz müziği eşliğinde? ibaresinden hareketle okul idarecileri genelde sözlü olarak ses kayıt araçlarına kaydedilmiş İstiklal Marşı'nı tören esnasında hazır ol komutuyla birlikte yüksek sesle çalıştırmaktadır. Tabi törene katılan öğrencilerin İstiklal Marşı'nı söyleyip söylemedikleri yoksa playback mi yaptıkları belli olmamaktadır. Haberimizdeki konular; MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'e sorulmuştur.

Yazılı olarak verilen soru önergesinde;

Bir seslendirme cihazı tarafından sözlü olarak seslendirilen bir müzik parçasının katılımcılar tarafından söylenmesi yerinde olmayan bir uygulamadır. Bu yöntemle İstiklal Marşı'mızın söylenmesi de uygun değildir. Dolayısıyla yönergedeki ?sözlü/sözsüz müziği eşliğinde? ibaresinden ?sözlü? kısmının kaldırılması için herhangi bir çalışma yapacak mısınız?

Sorusunun cevabı istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.


?Öğretmenler, SGK Takipçiliği Yapacaklar?

Haberimizde duyurduğumuz; Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğünün yayımladığı 17.10.2008 tarih ve 13100 sayılı yazıya göre bundan böyle okulda kayıtlı velileri yeni Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında takip ederek Sigortalı olup olmadıkları, primlerinin yatıp yatmadığı gibi konularla ilgilenecekler. Bu durumda öğrenci velilerinin mesleklerini öğrenecek olan okullar adresleri de içeren listeleri düzenleyerek ilgili kuruma ileteceklerdir. Konusu; MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK'e sorulmuştur.

Yazılı olarak verilen soru önergesinde;

1- Cezalı duruma düşmek istemeyen velilerin yanlış beyanda bulunacak olması ve bu konuda öğrencilerin yalan beyanda bulunmaya teşvik edilmesi sonucunda Eğitim Öğretim olumsuz etkilenecektir. Ayrıca Eğitimcileri de ihbarcı konumuna düşürecek bu uygulamadan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

2- Örneğin okul kanalıyla sigortasız işçi çalıştırdığı tespit edilen işyerine ceza gelmesi nedeniyle veli işsiz kalabilecektir. Bu durumdan rahatsızlık duyacak mısınız?

3- Yeterince iş yükü ile uğraşan okul idarecilerimize ekstra yük getiren SGK takipçiliğinden Eğitim kurumlarının hariç olması için bir girişimde bulunacak mısınız?

Sorularının cevapları istenmiştir.

Soru önergesi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber