Ergenekon'da özel harekatçılar adliyede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul -"Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 10 özel harekatçı polis ve bazı subaylar adliyeye sevk edildi. Dün de 8 muvazzaf subaydan 3'ü tutuklanmıştı.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcıların talebi üzerine mahkeme kararıyla yakalanan ve aralarında askeri personelin de bulunduğu belirtilen bazı kişilerin gözaltındaki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiler, daha sonra İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ile sivil askerlerce ayrı ayrı gruplar halinde adliyeye gönderildi.

Askeri personel olan şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine ulaştı. Bu kişiler, hakim ve savcıların kullandığı arka kapıdan adliyeye alındı.

3 tutklama

"Ergenekon" soruşturması kapsamında düzenlenen son operasyonda gözaltına alınan ve daha sonra adliyeye getirilen 3 askeri personel tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talebi doğrultusunda gözaltına alınan ve bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilerek savcılar tarafından sorgulanan askeri personel tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmişti.

Şırnak'ta görevli Teğmen Emre Baltacı, Tuzla'da görevli Jandarma Teğmen Onur Özdemir ve yine Tuzla'da görevli Teğmen Cihan Arık çıkartıldıkları Nöbetçi Mahkemece tutuklanarak Hasdal'daki askeri ceza evine gönderildi.

3 tahliye

"Ergenekon" davasının 11 aydır tutuklu bulunan sanıkları Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, Gazeteci-Yazar Vedat Yenerer ve emekli Astsubay Orhan Tunç'un tahliyesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün alınan kararları açıkladı.

Başkan Şengün, mevcut delil durumu, tutuklulukta geçirilen süre ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak tutuklu sanıklardan Muammer Karabulut, Vedat Yenerer ve Orhan Tunç'un tahliyelerine karar verildiğini belirtti.

Mahkeme, bu sanıklara yurt dışına çıkış yasağı konulmasını karara bağladı.

Karabalut, Yenerer ve Tunç, 26 Şubat 2008 tarihinde tutuklanmışlardı. Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Ocak Pazartesi saat 09.30'a erteledi.


Ergenekon'da 10 kişi adliyede

İstanbul - Ergenekon soruşturması kapsamında emniyette gözaltında bulunanlardan 10'u adliyeye getirildi.

Soruşturma çerçevesinde, sivil giyimli askerlerce 2 ayrı minibüs ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen askeri personel, savcılık katına alındı.

Ayrı bir grup halinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden gönderilen 10 şüpheli adliyeye getirildi.

Gözaltında bulunan diğer şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

44 kişi tutuklu

Soruşturma kapsamında, aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Kurmay Albay Cengiz Köylü, Kurmay Albay Mustafa Koç, Yarbay Mustafa Dönmez, Üsteğmen Taylan Özgür Kırmızı, Üsteğmen Muhammet Sarıkaya, emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, Gürbüz Çapan, gazeteci Tuncay Özkan ile 3'ü dün tutuklanan 6 teğmenin de yer aldığı 44 kişi tutuklu bulunuyor.

Olayla ilgili tutuklanan ve aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ile Prof. Dr. Yalçın Küçük ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Engin Aydın'ın da bulunduğu bazı kişiler ise tahliye edilmişti.

Gözaltına alınan Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu, Deniz Binbaşı Erbay Çolakoğlu, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve Emniyet Amiri Mehmet Engin Erkılınçoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı kişiler ise savcılık ve mahkemece serbest bırakılmıştı.

Soruşturmanın tamamlanan kısmına ilişkin, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bulunduğu 44'ü tutuklu 86 sanık hakkında açılan dava ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber