Danıştay: Foça Belediye Başkanı hakkında gereği yapılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 13:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Foça - Danıştay 1. Dairesi tarafından, icraatlarında usulsüzlük olduğu ileri sürülen İzmir'in Foça İlçe Belediye Başkanı Gökhan Demirağ hakkında gereğinin yapılması için Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderildiği bildirildi.

Gökhan Demirağ hakkında büyük projeli ihaleleri 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun aradığı şartlar oluşmadan doğrudan temin yöntemiyle parçalara bölmek suretiyle gerçekleştirdiği, festivallerde organizasyon firması olarak tek bir firma ile anlaşarak söz konusu hizmete ilişkin ihale yapmadığı, 2007 yılında ilçede yapılan ve belediye tarafından işletilen Yeni Plaj Kafe tesislerine belediye meclisinin bilgisi dışında liyakate uyulmadan 25 kişiyi işe aldığı, belediyeye ait dükkan ve büfelerin yüksek bedel karşılığında usule aykırı olarak devirlerini gerçekleştirdiği, devir işlemlerinde usulsüz olarak yüzde 10 şartsız bağış aldığı iddialarıyla ilgili yaklaşık 1 yıl önce bazı meclis üyeleri tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Belediye meclis üyelerinin şikayetinin ardından İçişleri Bakanlığı müfettişleri, ihbarlarla ilgili gerekli incelemeyi yaparak, hazırladıkları dosyayı Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dava açmaması üzerine, meclis üyeleri, Danıştay'a başvurdu.

Dosyayı inceleyen Danıştay 1. Dairesi, Foça'da yaptığı icraatlarında usulsüzlükler olduğu ileri sürülen Belediye Başkanı Demirağ hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderdi. Danıştay 1. Dairesi'nden gelen tebligatta, 2008/869 esas numaralı dosyada birinci, ikinci ve üçüncü maddelerden itirazları reddedilenler hakkında gereğinin yapılmasının istendiği, kararın birer örneğinin İçişleri Bakanlığı ile itiraz edenlere gönderilmesine oybirliği ile karar verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber