PTT'ye silahlı soygun düzenleyen çete yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da bir kuyumcu ile PTT tahsilat bürosunu silahla soyan, aralarında terör örgütü PKK'ya yardım ettikleri için ceza alan 3 kişinin de bulunduğu 10 kişilik çete yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri gerçekleştirdiği operasyonda, Bağlar ilçesinde kuyumcu dükkanı ile değişik tarihlerde 2 kez PTT tahsilat bürosunda silahlı soygun yapan 10 kişilik çeteyi yakaladı.

Soyguncuların geçen hafta Girne Caddesi'nde bir kuyumcudan gasp ettiği altınlar, basın mensuplarına gösterildi.

Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya yaptığı açıklamada, 23 Eylül 2008 günü Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerindeki PTT tahsilat bürosunun silahlı kişilerce soyulmasının ardından çok yönlü soruşturma başlatıldığını belirterek, çete liderliğini M.A'nın yaptığı ve aralarında terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan ceza alan 3 kişinin de bulunduğu 10 kişinin yakalandığını söyledi.

-TELSİZLE HABERLEŞMİŞLER-

Çatalkaya, Sento Caddesi üzerinde bulunan PTT tahsilat bürosunda 8 ocak 2008 tarihinde meydana gelen soygunla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

''Soygunu yapan kişiler, daha sonra olay yerinden motosikletle kaçmışlar. Kıyafetlerini değiştirerek, izlerini kaybettirmişler. Girne Caddesi üzerindeki kuyumcu soygununda ise yakın bir yerde bulunan başka bir kuyumcunun kardeşi keşif yapmış ve ardından soygun gerçekleştirilmiş. Soyguncular telsizle haberleşme sağlamış. Ekiplerimiz tekniği de iyi kullanarak özverili çalışma sonucunda soygunları gerçekleştiren 7 kişi ile bunlara yardım eden 3 kişiyi yakaladı.

Soyguncuların özellikle alarmı ve güvenlik kamerası olmayan iş yerlerini tercih ediyor. İş yerlerinin meydana gelen olayları daha erken çözebilmek için alarm ve güvenlik kamerası takmaları çok yararlı olacak.''

-ÇETE LİDERİNİN DOSYASI KABARIK-

Çatalkaya, çete lideri olan M.A'nın suç dosyasının kabarık olduğunu daha önce de defalarca gözaltına alındığını söyledi.

M.A'nın yaşının küçük olmasından dolayı daha önce cezaevine konulamadığını belirten Çatalkaya, şöyle konuştu:

''Bu kişi 2005 yılına kadar terör amaçlı faaliyetlerde bulunmuş, kasten adam yaralama, sahtecilik, nitelikli yağma, otodan hırsızlık ve tehdit suçlarından yakalanmış. Son olarak 2005 yılında cezaevine girmiş ve yaklaşık 2 yıl ceza aldıktan sonra çıkmıştır. Daha sonra bu silahlı soygun çetesini kurarak, tekrar suç işlemeye devam etmiştir.''

-ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER-

Yakalan kişilerin ev, iş yeri ve göstermiş oldukları yerlerde yapılan aramalarda 3 kilo 200 gram altın, 2 bin TL para, olaylarda kullanmış oldukları 1 adet kalaşnikof marka silah, değişik çap ve markada 2 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, bir adet el telsizi ve olaylarda kullandıkları kar maskeleri ele geçirildi.

Şahıslar, sorgulamalarının ardından ''Suç işlemek için silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, halk arasında korku ve panik yaratmak, üç ayrı iş yeri gasbı, adam yaralama'' suçlarından Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber