Sabancı Üniversitesi'nde rektör değişimi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti, 2009 yazında görev süresi dolan Prof. Dr. Tosun Terzioğlu'nun yerine Prof. Dr. Nihat Berker'in getirilmesine karar verdi. Kurucu Rektör Terzioğlu, Sabancı Üniversite'sinde akademik çalışmalarına devam edecek.

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Tosun Terzioğlu, düzenledikleri basın toplantısında 2009 yazında rektör olarak göreve başlayacak Prof. Dr. Nihat Berker'i basınla tanıştırdı. Mütevelli Heyeti'nin aldığı prensip karar doğrultusunda akedemik yöneticiler 3 dönem görev yapabiliyor. Güler Sabancı, bu çerçevede 2009 yazında görev süresi dolan Rektör Tosun Terzioğlu'nun yerine geçecek olan rektörü seçmek için 1,5 yıl önce bir komite kurduklarını belirterek, önümüzdeki dönem hedeflerini de dikkate alarak yeni rektörün özelliklerinin belirlendiğini anlattı. Bu çerçevede uzun bir liste oluşturduklarını, bu listenin titiz bir çalışma ile elendiğini ifade eden Sabancı, sonuçta Nihat Berker'le birlikte çalışmaya karar verdiklerini söyledi. Sabancı, 1 Ocak'tan itibaren rektör yardımcılığına atanan Berker'in 2009 yazı itibariyle de YÖK'ün de onayı ile rektörlüğe atanacağını kaydetti.

Sabancı, Sabancı Üniversite'sinde 3 bin 500 öğrenciye ve ailelerine karşı sorumlulukları bulunduğunu, yönetimin devamlılığının bu noktada önem taşıdığını belirterek, Terzioğlu ve Berker'in bu sorumluluğun bilincinde olarak örnek bir yönetim değişikliğine imza atacaklarına inandığını söyledi.

Rektör Tosun Terzioğlu da, Prof. Dr. Nihat Berker'in akademik kariyerine ilişkin bilgi verdi. Berker'in Robert Kolej'den mezun olmasının ardından Amerikan Üniversitelerinden MIT'den fizik ve kimya diploması aldığını, doktorasının da ABD'deki IllinoisÜniversitesi'nde tamamladığını aktaran Terzioğlu, Berker'in Harvard, IBM'in Zürih Laboratuarı ve MIT'de akademik çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. 1999'da Türkiye'ye kesin dönüş yapan Berker, İTÜ, Bilkent ve Koç Üniversitelerinde çalıştı.

Toplantıda Prof. Dr. Nihat Berker de bir konuşma yaptı. Berker, eğitim, araştırma ve toplumsal katkı açılarından kurumsal ölçekte kısa bir sürede Türkiye ve dünyada örnek olduğuna inandığı Sabancı Üniversitesi'ne katılmaktan büyük bir heyecan ve gurur duyduğunu söyledi. Kendisi için öncelik taşıyan konulardan bir tanesinin üniversitenin zaten yerine oturmuş küresel erişim ve etkilerini daha da ileriye getirmek olduğunu ifade eden Berker, şöyle konuştu: "İleri teknolojik ve toplumsal çalışmaları uluslararası platform, temel buluşlar ve mutlaka uygulamaya geçiş açılarından daha da ileriye getirmektir. Bir başka projem lise öğrencilerine yönelik geniş ve önemli hizmetler oluşturmaktır."

Bu arada, önümüzdeki dönem rektörlük görevinin bırakacak olan Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, Sabancı Üniversitesi'nde akademik çalışmalarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber