DEÜ öğrencilerinden çadırlı eylem

Haber Giriş : 06 Aralık 2004 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) öğrenim görürken okuldan atılan ya da uzaklaştırma cezası alan yaklaşık 20 öğrenci eylem yaptı. Eğitim Fakültesi önünde çadır kuran öğrenciler, verilen cezalar geri alınana kadar 3 gün çadırda kalacaklarını söyledi.

DEÜ Eğitim Fakültesi önünde toplanan öğrenciler adına bir açıklama yapan ve daha önce İzmir Meslek Yüksek Okulu'ndan atılan Deniz Göl, fakültenin öğrencilere uyguladığı baskıların arttığını söyledi. Göl, "Eğitim Fakültesi'ndeki üç öğrenci birer dönem uzaklaştırıldıklarından bu dönem hiç okula giremediler. Ancak okula giremeyen öğrencilerden hıncını alamayan dekanlık, aynı öğrencilere birer dönem cezadan sonra birer ay, sonra birer hafta, daha sonra birer hafta daha ceza verdi. Ayrıca bu üç öğrenci dışında, 20'ye yakın öğrenciye birer ay uzaklaştırma cezası verildi. Bu öğrencilerden üçüne birer hafta daha ceza verildi. Ayrıca İzmir Meslek Yüksek Okulu'ndan 2 öğrenci ifadesi alınmaksızın okuldan atıldı.

Barışı, bilimi ve demokrasiyi savunduğumuz için suçluysak bilin ki suç işlemeye devam edeceğiz. Dekanlığın anlayışı bir diktatörlüğün kural ve hukuk tanımaz anlayışıdır. Öğrencilerin eğitim hakkını savaşa karşı oldukları için gasp eden bir zihniyet, bu ülkenin geleceği açısından karanlık bir lekedir. Bir bilim yuvasına yakışmayan bu uygulamalara karşı biz öğrenciler, 3 gün 3 gece çadır kurarak hukuk dışı ve insanlık dışı bu uygulamaların kaldırılması için eylem yapacağız" dedi. Ellerinde pankartlarla, fakülte aleyhine bir süre slogan atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber