Bağ-Kur'lular da yurt dışında tedavi olmak istiyor

Haber Giriş : 06 Aralık 2004 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'lılara ve yakınlarına yurt dışında tedavi imkanı getiren kanundan Bağ-Kur üyeleri de yararlanmak istiyor.

Dursunbey Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Kamil Sincanlı, Sosyal Sigortalılar Kurumu'na (SSK) bağlı sigortalıların yurt dışında tedavi olamalarını sağlayan kanunundan Bağ-Kur üyelerinin muaf tutulmasına tepki gösterdi.

Sincanlı, Türkiye ekonomisinin yarısında Bağ-Kur'lu esnafın söz sahibi olduğunu, yanlarında çalışan personelin sigorta primlerinin de SSK'ya esnaf tarafından ödendiğini belirterek, "Bağ-Kur'luların Türkiye Cumhuriyeti'nin üniversite hastenelerinde bile tedavileri yapılmazken, SSK'lıların yurt dışına tedavi için 1. derece yakınları dahil gidebilmesi için kanun çıkarıldı. Bu durumda Bağ-Kur sigortalıları yine ikinci plana atıldı. Unutulmamalı ki, Bağ-Kur sigortalısı işverenler, işçilerinin SSK pirimlerini borç ve kredi alarak her ay düzenli bir şekilde yatırmaktadırlar. Yine sigortalı bir işçi, SSK pirimi yatırılmamış olsa bile, eczanelerden ilaç alabiliyor. Bağ-Kur sigortalısı ise bir ay primini ödemediği zaman kesinlikle eczanelerden tedavi için ilaç alamıyor. Devlet, vergi yükü altında ezilen esnafımızı çıkardığı bu kanunlarla adeta cezalandırmıştır. Bağ-Kur sigortalıları üvey evlat muamelesi görmekten bıktı artık" dedi.

Bu arada, TBMM Plan Bütçe Komisyon Üyesi ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali, SSK ve Bağ-Kur arasındaki bu adeletsizliğin ortadan kaldırılması için konuyu ilgili bakanlığa ileteceği sözünü verdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber