Öğretmen, depremleri önceden bildiğini iddia ediyor

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEPREM ARAŞTIRMALARI YAPAN KADİR SÜTÇÜ'NÜN İDDİASI:

Uydu fotoğraflarının denizde 5, karada ise 10 gün öncesinden depremleri haber verdiğini söyleyen ve bunu yaptığı tahminlerle de ortaya çıkaran Sütçü, ABD Jeoloji Araştırma Kurumu tarafından yakın takibe alındı

Osman Sağırlı İSTANBUL

Depremler önceden bilinemez? tezi tartışmaya açıldı. 10 yıldır deprem üzerine araştırmalar yapan Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmeni Kadir Sütçü, bulduğu E-dalga yöntemiyle (Elektro manyetik enerji dalgalanması) Marmara Denizi'ndeki depremlerle birlikte dünya üzerinde de birçok önemli depremi tahmin etmeyi başardı. E-dalga yöntemiyle 314, karıncalarla da 6800 isabetli tahminde bulunan Sütçü, bu çalışmalarını ücretsiz olarak hem internet sitesinde yayınladı, hem de ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdi.

UYDUDAN TAHMİN

NASA tarafından çekilen uzay fotoğraflarını dünyadaki değişik meteoroloji istasyonlarının ?yağmur mu yağacak?', ?kar mı yağacak ?' diyerek yakın takibe aldığını, kendisinin ise ?nerede kaç büyüklüğünde deprem olacak?' diyerek incelediğini söyleyen Kadir Sütçü, ?Havadaki bulutların hepsi birer yağmur bulutu değildir. Bu bulutlardan bazıları fay hatlarından çıkan enerjiyi işaret ediyor? dedi. Sütçü, uydu fotoğrafları ile yapılan tahminlerde karada 10, denizde ise 5 gün öncesinden depremin işaretlerinin alındığını söyledi.

Sütçü'nün yaptığı çalışmalar ülke sınırlarını da aşmış durumda. Teksas'ın El Paso bölgesinde 10 Kasım 2008 tarihinde bir deprem işareti alan Sütçü, ABD Jeoloji Araştırma Kurumu'na bir mail atarak ?Bölgenizde şu koordinatlarda 5.0 veya üzerinde bir deprem olacak? ikazında bulunmuş. 20 Kasımda 5 şiddetinde meydana gelen depremin ardından Amerikalılar tarafından da yakın takibe alınmış. 16 Kasımda tahmin ettiği 7 şiddetindeki Panama depreminin de 19'un-da 6.2 olarak gerçekleşmesi, ardından 6.2'lik Sumatra, 5.4'lük Meksika depremlerinin gerçekleşmesi üzerine USGS'de günlük olarak dünya genelindeki deprem tahminlerini iletmesi için Sütçü'ye hem teşekkür mektubu göndermiş hem de özel link açmış.

BULUTLARI İNCELİYOR

Dünya üzerindeki fayları gösteren harita ile birlikte bulut hareketlerini inceleyen Kadir Sütçü, depremleri önceden tahmin etmeye çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber