Topbaş: Kılıçdaroğlu İstanbul'lulara hayal satıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul halkına hayal sattığını" savundu.

Seçim çalışmalarını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, kendi aracıyla geldiği Silivri"de bir düğün salonunda vatandaşlara hitap etti.

CHP'nin geçmişteki ve şu andaki yerel yönetimlerde uyguladığı hizmet anlayışını eleştiren Topbaş, şunları söyledi:

"O belediyelerde öyle bir yerel yönetim modeli ortaya koyar ki, herkes oraya bakar 'işte bu' der. İzmir;i görüyorsunuz nasıl su içtiklerini. 'Su içmeyin' diye sayın başkanın beyanatlarını izliyorsunuz. Şimdi Kılıçdaroğlu gelmiş İstanbul'da hayal satıyor. Doğalgazı bedava vereceğim diyor, maaş bağlayacağım diyor. Kürsülerden neler vaat edildiğini insanlarımız geçmişte biliyor. 'Kayseri'ye liman yapacağım' diyen siyasi dönem bitti. Biz istiyoruz ki gerçeklerle konuşalım, doğruları konuşalım."

Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun karalama ve dosyalardan bahsederek siyaset yaptığını da savunarak, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı var. Bende dokunulmazlık yok. Varsa elinde dosya götürsün savcıya verirsin. Gereğini yapar yargı. Ne saklıyorsun. Tehdit mi ediyorsun, şantaj mı yapıyorsun. Adama bunu sorarlar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "Kaynakları ben bulacağım. Ben hesap adamıyım" dediğini hatırlatan Topbaş, "1992'de SSK'nın başına geçti. SSK her yıl kar ederdi. 1999'a kadar orada bulundu. Her yıl zarar etti. Nasıl hesap adamıysa, hesabı nasıl tutuyorsa... Başarısı orada mevcut" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Topbaş, "İki belediye başkan adayı olarak bir araya ne zaman geleceksiniz?" yönündeki bir soru üzerine, 2004 yerel seçimlerinde de televizyon programlarına katılmadığını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu bizi ekrana çekerek bizim üzerimizden reyting yapmak istiyor. Bu fırsatı ona vermeyeceğim. Bizim muhatabımız İstanbullular. Sayın Kılıçdaroğlu kendisini halkımıza anlatsın" diye konuştu.

Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan konuşmasın, Topbaş konuşsun" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, "Biz konuşuyoruz zaten. Bir iki yıl önce Sayın Baykal'ın da İstanbul üzerine çok konuştuğunu hatırlarsınız. Hatta ben o zaman, 'Sayın Baykal, başbakan olamayacağını anlayınca İstanbul'dan belediye başkanı adayı olacak herhalde' diye söylemiştim. Bunu bekliyordum. Ama gelmedi" dedi.

Gazetecilerin, Kılıçdaroğlu'nun "İstanbul'a yolumu bulmaya değil, yolunu bulanları ortaya çıkarmaya geldim" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Topbaş, şunları söyledi:

"Şu anda bizim meclis üyelerimiz kendisine kendi belediyeleriyle ilgili dosyalar gönderdi. Önce oradan bir başlasın. İnanılırlığını kendi belediyelerinden başlayarak bir göstersin. Bakalım bu işi nasıl yapıyor. Biz de kimsenin yolunu bulmasına, bu anlamda fırsat vermeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber