Çelik: Asgari kısa çalışma ödeneğini 400 TL'ye çıkaracağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kısa çalışma ödeneğinin alt sınırını 266 TL'den 400 TL'ye, üst sınırını da 533 TL'den 800 TL'ye çıkaracaklarını bildirdi.

Bakan Çelik, İŞKUR tarafından yürütülecek, Avrupa Komisyonu destekli 20 milyon avroluk "Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi-2"nin Sheraton Otel'deki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, projenin birincisinin 2003-2006 yılları arasında gerçekleştirildiğini ve 48 bin kişinin projeden yararlandığını hatırlattı.

Tanıtımı yapılan ikinci proje kapsamında 25 ilde 101 ayrı proje ile 12 bin kişinin meslek ve iş sahibi olmasının amaçlandığını belirten Bakan Çelik, projenin işsizlik sorunun çözümüne önemli katkılar sağlayacağını inandığını vurguladı.

İşsizliğin tüm dünya ülkelerinin sorunu olduğunu ve küresel krizle birlikte daha farklı boyutlara ulaştığını anlatan Çelik, AB'de yüzde 7,8'e ulaşan işsizlik oranının Türkiye'de yıl sonu itibariyle yüzde 10,3-10,5 aralığında gerçekleşmesinin tahmin edildiğini belirtti.

Kadın istihdamının azaldığı değerlendirmesine katılmadığını ifade eden Bakan Çelik, kadın istihdamında sürekli bir artış olduğunu, fakat kırsalda ücretsiz aile işçisi diye çalışıyor görünen kadınların şehre geldiklerinde işsiz kabul edildiklerini, bunun da işsizlik oranlarının yükseliyormuş gibi görünmesine yol açtığını kaydetti.

Bakan Çelik, eğitim seviyesi yükseldikçe kadınlardaki istihdam oranının yüzde 70'lerin üzerine çıktığını vurguladı.

Küresel krize karşı yoğun bir şekilde önlem almaya, direnç göstermeye yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Çelik, bu konuda 30'a yakın önlemi yürürlüğe koyduklarını söyledi.

Çelik, kriz sürecine özgü olmak üzere işverenlerin iş yerlerini kapatmamaları, işverenlerin yüklerini omuzlamaya yönelik, nitelikli personeli kaybetmemelerine yönelik adımı bugün itibariyle atacaklarını ve kısa çalışma ödeneğinin süre ve miktarını artıran düzenlemeyi bu hafta itibariyle TBMM'ye göndereceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber