Yurt çocukları kapı komşumuz oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün (SHÇEK), bakım altındaki çocukların kendilerini ev ortamında hissetmelerini sağlamak amacıyla "çocuk evi" projesi başlattı.

"Çocuklar en iyi aile ortamında yetişir" ilkesinden yola çıkan SHÇEK yetkileri, her çocuğun aile sıcaklığını yaşayabilmesini hedefleyen bir sosyal hizmet modeli oluşturmaya çalışıyor.

Bu kapsamda koruyucu aileye verilme ve evlat edindirilme imkanı bulunmayan çocukların aile sıcaklığını yaşaması için yeni bir bakım modeli üzerinde çalışan SHÇEK, toplu yaşanılan kuruluşlar yerine, en çok 6-8 çocuğun barınıp yaşamını sürdüreceği, toplu yaşamın getirdiği olumsuzlukların engelleneceği, arkadaşlık, komşuluk ve mahalle gibi kavramların yaşayarak öğrenebileceği, "Çocuk Evi Projesi"ni hayata geçirdi.

Her ilin sosyal, kültürel ve fiziksel yapısı, çocuk yetiştirmeye uygun, okullara ve hastanelere yakın bölgelerde bağış olarak alınan apartman daireleri çocukların yaşayabileceği evlere dönüştürüldü. Bakım altındaki çocukların, bedensel ve psikososyal gelişimlerinin, eğitimlerinin ve meslek sahibi topluma yararlı kişiler olmalarının sağlanması hedeflenen proje kapsamında, Türkiye genelinde 80 çocuk evi açıldı.

Her eve 3 bakım annesi hizmet verirken, her bakıcı 24 saatini çocuklarla beraber geçiriyor, ayrıca birbirine yakın evlerden bir öğretmen sorumlu oluyor. Evin düzeni, yapılacak yiyecekler, çocukların dersleri, ihtiyaçları bakım anneleri ve öğretmenler tarafından karşılanıyor. Evle ilgili kararlarda fikirleri sorulan çocuklar, artık okuldaki arkadaşlarına ev adreslerini ve telefonlarını verebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber