Gül: Türkiye problemlerden güçlenecek çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2009 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi problemlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, bunların hepsinin konjöktürel olduğunu söyledi. Gül, Türkiye'nin bu durumdan daha da güçlü çıkacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Sapanca Güral Otel'de Sakarya'nın protokol, iş dünyası temsilcileri ve hayırsever iş adamlarıyla yemekte bir araya geldi. Gül, burada yaptığı konuşmada, büyük bir ülke olan Türkiye'nin sorunları olabileceğini ifade etti. Türkiye'nin gidişatına bakıldığında doğru bir istikamette olduğunun görüldüğünü dile getiren Gül, "Bu geleceğe olan güvenini artırıyor. Ekonomide ve siyasette Türkiye güçleniyor. Bunu rakamlarla ve istatistiklerle ifade edebiliriz. Konjektürel güçlükler ve ekonomik problemler olabilir. Açık ve çoğulcu toplumda bunlar olacaktır. Açıklıkla, iyi niyetle ve samimiyetle tartışıldığında bunların çözümü olacaktır. Önemli olan bunları büyük bir olgunluk içinde yapabilmektir." dedi.

Ülkede farklı düşünceler ve farklı anlayışların olabileceğinin altını çizen Gül, bunların Türkiye'yi güçlendirmek ve büyütmek için mani olmadığını vurguladı. Farklılıkların Türkiye'nin zenginliği olduğunu anlatan Gül, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun aksi olduğunda otoriter bir rejimden bahsedebiliriz. Bu da mümkün değil. Bunu deneyen ülkeler iflas edip çökmüşlerdir. Bu açıdan bir yandan hukukun temel ilkelerini güçlendirirken diğer yandan da ekonomiyi güçlendirerek Türkiye'yi çok daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Bütün herkes bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Günlük problemlerimiz önümüzü asla karartmamalıdır. Bugün bir çok problemle karşı karşıyayız. Ekonomi ve siyasi problemler bunların hepsinin konjöktürel olduğunu bilmemiz gerekir. Bu durumda Türkiye daha güçlü çıkacaktır."

Öte yandan 1978-1985 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştığı Sakarya Üniversitesi'ni de ziyaret eden Gül, Rektör Prof.Dr. Mehmet Durman tarafından görev yaptığı döneme ait ders notları ve fotoğrafların yer aldığı albüm hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber