Bayan avukatı vurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tekirdağ'da avukat Başak Küçükgüven'i silahla ağır yaralayan şahıs, genç avukatla bir yıldır birlikte olduklarını ve 3 ay önce kendisinden habersiz bebeklerini kürtajla aldırdığını öğrendiği için vurduğunu öne sürdü. Tekirdağ Barosu'nun avukat vermediği zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tekirdağ'da arkadaşlık teklifini kabul etmeyen avukat Başak Küçükgüven'i (28) silahla yaralayan Güher Kurar, İstanbul Fatih'te yakalanmıştı. Tekirdağ'a getirildikten sonra elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edilen Kurar, savcılıkta ifade verdi. Meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınayan Tekirdağ Barosu, zanlıyı savunmak için avukat vermeyince Kurar'ın sorgusuna İstanbul'dan bir bayan avukat katıldı. Rahat tavırları ile dikkat çeken zanlı, savcılıkta verdiği ifadede genç avukatla bir yıldır beraberolduklarını öne sürdü.

Bu ilişkilerinden dolayı Başak Küçükgüven'in kendisinden hamile kaldığını iddia eden Kurar'ın, "Başak'la bir yıldır beraberdik. Yaklaşık 3 ay önce bana hamile olduğunu söylemişti. Ben de önce babasına giderek kızı ile evlenmek istediğimi söyledim. Ancak babası evliliği onaylamadı. Daha sonra annemi evlerine göndererek Başak ile evlenmek istediğimi söyledim. Ailesi evlenmemize razı gelmedi. En son olaydan bir gün önce Başak'ı arayarak konuşmak istedim. Telefonda tartıştık ve bana bebeğimizi kürtajla aldırdığını, benimle bir daha görüşmek istemediğini söyledi. Ben de buna sinirlendim. Kendime bir silah alarak evine gidip konuşmak istedim, ama beni dinlemedi. Bende silahımla ateş ettim" dediği öğrenildi. Kurar, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren Başak Küçükgüven'in ise hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber