Sayın Bakan, sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2009 15:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

http://www.memurlar.net/haber/129211 linkinde ele aldığımız "Bakan Çelik, özür grubu yer değiştirmeye el atmalıdır"  başlıklı yazıdan sonra öğretmenlerin mağduriyetini giderecek adımlar atılmamış olmakla beraber yeniden başlayan başvurularda sorunların devam ettiği görülmektedir.

En çok mail gelen sorun ise;

Kılavuzda ?3.3- Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde kadrolu öğretmen olarak görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde (eşi D ve E hizmet sınıfı ilçelerdeki eğitim kurumlarında kadrolu olarak çalışanlar hariç) çalışan zorunlu hizmete tabi kadrolu veya sözleşmeli öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır."

şeklinde olan madde;

?3. 3- Zorunlu hizmet bölgesi kapsamındaki illerde öğretmen olarak görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamayan öğretmenler, eş durumuna bağlı özür durumundan Birinci Hizmet Bölgesinde (eşi D ve E hizmet sınıfı ilçelerdeki eğitim kurumlarında çalışanlar hariç) çalışan zorunlu hizmete tabi öğretmen eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.?

Şeklinde değiştirildiği halde zorunlu hizmet bölgesinde çalışan zorunlu hizmete tabi öğretmenlerin 1.bölgede çalışan sözleşmeli öğretmen olan eşlerinin yanına yer değiştirme isteyememeleridir.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi eşi polis, asker, işçi, esnaf ya da başka kurumda memur ya da sözleşmeli personel olanların yanına gidebilen öğretmen sözleşmeli öğretmen olan eşinin yanına gidememektedir. Bu durumun hukuken izahı da mümkün değildir. Bu durumda olan öğretmenler İLSİS' ten başvuru yapabilmekteler fakat bakanlıkça onay aşamasında reddedilmektedir.

Bu öğretmenlere yargı yoluna müracaattan başka şans kalmamakta fakat bu durumda da yargı kararına kadar bu öğretmenlerin mağduriyetleri devam edecektir.

Dün gelen bir mail de; eşinin zorunlu hizmetini tamamlamasına 10 gün kaldığını bakanlık yetkililerine ilettiğini bakanlık yetkililerinde ise  ?yargıya başvurun ya da siz eşinizin yanına yer değiştirme  isteyin? şeklinde cevap verildiğini belirtmiştir. Sözleşmeli öğretmen zorunlu hizmete tabi olamayacağına göre bu öğretmeni mağdur etmenin mantığı nedir anlamak mümkün değildir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi 
 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber